După ce Tribunalul Suceava a respins definitiv validarea mandatului lui Gheorghe Schipor, primarul ales al orașului Vicovu de Sus, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a explicat care sunt etapele procedurale care se aplică în această situație.

În momentul în care hotărârea este comunicată de urgență, atât mie, cât și secretarului general al UAT-ului, o transmit de urgență ministerului, care a fost deja înștiințat că aveam o hotărâre judecătorească, dar nu era definitivă. Se va dispune organizarea alegerilor și ni se va comunica când va fi data la care vor fi organizate! Nu cred că mai sunt situații similare la nivel de țară”, a transmis prefectul Moldovan.

Reamintim că, la data de 24 august 2020, Gheorghe Schipor a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava la un an și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Edilul a fost trimis în judecată de procurori pentru ucidere din culpă, în cazul unui accident mortal petrecut tocmai în 3 aprilie 2009. Aflat la volanul unui Mercedes, acesta a încercat să depășească o Dacie, într-o zonă cu depășirea interzisă, cu care a intrat în coliziune.În urma impactului, o femeie aflată în autoturismul Dacia a murit pe loc iar șoferul mașinii a fost rănit ușor.

Primarul Gheorghe Schipor abia îşi recăpătase permisul de conducere, după ce fusese condamnat la un an de închisoare cu suspendare, tot pentru un accident rutier.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.