Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că încă nu a fost emis ordinul privind organizarea taberelor de refugiați de război în județul nostru, însă autoritățile locale sucevene sunt pregătite, până acum efectuându-se deja pașii premergători acestei situații.

Alexandru Moldovan a mai spus că refugiații de război vor fi găzduiți în internatele unor unități școlare din județul Suceava, întrucât temperaturile sunt încă foarte scăzute.

„Mulți dintre ucraineni au și cetățenie română, iar unii au chiar și proprietăți în județul Suceava. De asemenea, aceștia au și prieteni la care pot apela pentru a-i găzdui. Sunt și cetățeni ai statului vecin care au negociat deja cu localnicii din localitățile județului Suceava pentru a le închiria o locuință. Noi, autoritățile locale, avem pregătite spații de cazare, iar în momentul în care va fi nevoie și vor apărea prevederile legislative în acest sens, vom pune la dispoziția cetățenilor care solicită locuri de cazare în internate”, a declarat prefectul Alexandru Moldovan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.