Nu trebuie să speriem populația cu războiul, cu năvălirea ucrainenilor, cu declarații premature – cele mai frecvente scuze după care se ascund oficialii județului în această perioadă.

Cele mai multe întrebări se îndreaptă către prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, mai ales, în condițiile în care omologii săi din județele Iași și Botoșani au recunoscut că se lucrează la un plan de gestionare a situației privind amplasamentele pentru tabere și așa mai departe.

Alexandru Moldovan este singurul prefect care a apărut în presă cu declarația că „nu vrea să comenteze stadiul identificării spațiilor pentru tabere de refugiați”.

De altfel, atunci când este contactat de către reprezentanții presei, Moldovan este într-o continuă ședință.

Atitudinea este aceeași: de fiecare dată când nu stăpânește un subiect, nu are acordul să miște, comunicarea Instituției Prefectului se rezumă doar la comunicate redirecționate de la alte instituții care le raportează. (Imaginați-vă că pentru asta este plătit pompierul pensionar).

De altfel, Moldovan, mai nou și mai vechi, cu apucături de politician, mai iese în față când subiectele sunt populiste și îi pot aduce un procent în plus la sondajul intern.

Când situația se complică puțin, pe linie de gestionare a pandemiei, sau acum pe linie de securitate, Moldovan e mic, respiră greu și nu-l vedeți la față. Oricine înțelege sensibilitatea unui astfel de subiect, însă, ca prefect, nu ai cum să te ascunzi la infinit.

Devine mare la întâlnirile PNL cu primarii din județ, când se înfoaie ca un curcan și le amintește edililor, sub diferite forme, cât de privilegiați sunt cu un prefect liberal ca el.

Mesaj pentru liberalii suceveni: Găsiți pe altcineva să toarne în pahar la petreceri!

Moldovan poartă ghinion: aduce pandemie, aduce război, și riscă să rămână și un mut în „FIȚUICA” timpului!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.