Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a decis ca Instituția Prefectului județului Suceava să își desfășoare activitatea la Muzeul de Istorie din municipiu, după ce Palatul Administrativ a fost distrus de flăcări. Trebuie precizat că și Consiliul Județean Suceava se va muta în sediul Biroului Francez.

De altfel, și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și Serviciul Român de Informații (SRI) își aveau sediul în cadrul clădirii Palatului Administrativ. Acestea aveau inclusiv servere și arhive cu documente clasificate. Trebuie precizat că cele două instituții au reușit să-și salveze toate datele pe care le aveau în birouri. Atât reprezentanții STS, cât și cei ai SRI au mers la fața locului pentru a evalua situația și pentru a-și recupera bunurile pe care acum trebuie să le mute în alte locații.

Reamintim că în dimineața zilei de sâmbătă, 6 martie, un puternic incendiu a cuprins clădirea emblemă a Sucevei – Palatul Administrativ. Potrivit ISU Suceava, incendiul a fost anunțat la 112 înainte de ora 9:00 și a fost lichidat în jurul orei 15:50. Trebuie precizat că deși focarele au fost stinse, la fața locului au mai rămas pentru monitorizare o autoscară și o autospecială de stingere.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.