Instituția prefectului județului Suceava a elaborat un ghid al primarilor, care conține normele ce trebuie implementate pentru buna organizare şi desfășurare a evenimentelor dedicate zilelor localităților, festivaluri, bâlciuri, târguri, piețe și oboare. Acest ghid a fost oferit primarilor din județ.

Prefectul județului Suceava, Florin Sinescu, a subliniat că acest ghid al primarilor a fost elaborat în urma controalelor efectuate anul trecut de comisii mixte. Acestea au verificat organizarea evenimentelor dedicate zilelor localităților din judeţul Suceava, când s-a constatat că primarii nu cunosc normele legale ce reglementează desfășurarea acestui gen de manifestări.

Florin Sinescu a precizat că respectivul ghid este structurat pe trei capitole, de la activitățile premergătoare desfășurării manifestărilor, la cele întreprinse în timpul desfăşurării manifestărilor şi cele desfăşurate după terminarea manifestărilor.

Ghidul elaborat de Prefectura Suceava indică primarilor toate demersurile care trebuie făcute pentru organizarea de manifestări publice, de la asigurarea avizelor necesare, a amenajării zonei unde se desfăşoară manifestările, la asigurarea ordinii, a măsurilor de securitate în caz de incendiu, a modului în care se pot organiza focuri de artificii, dar şi autorizarea parcurilor de distracţie.

Totodată, în ghid se pune accent pe siguranţa alimentară şi verificarea comercianţilor de produse alimentare, iar în cazul în care se oferă gratuit preparate gătite, se cere ca DSVSA şi DSP să fie informate, pentru a efectua controlul sanitar veterinar cu privire la produsele folosite, localul de preparare şi persoanele care gătesc.

„Ghidul a fost transmis tuturor unităţilor administrativ teritoriale din judeţ. Controalele pe această linie vor continua în baza ordinului emis anul trecut. Vrem să ne asigurăm că sunt respectate regulile de comercializare a produselor şi serviciilor în locuri publice şi că sănătatea şi siguranţa populaţiei nu sunt puse în pericol la acest gen de manifestări”, a declarat Florin Sinescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.