În dimineața zilei de 6 februarie pe drumurile administrate de SDN Suceava nu erau blocaje în trafic. Se înregistrează viscol la sol generalizat. Carosabilul alternează tronsoanele la negru cu tronsoane de zăpadă viscolită, grosimea stratului fiind sub 2 cm. Se acționează cu 40 de mșini și utilaje. Pe sectoarele unde se înregistrează suluri de zăpadă sau formare de troiene se acționează cu autofreze.

Pe drumurile administrate de SDN Câmpulung Moldovenesc, circulația este asigurată fără evenimente rutiere. Carosabilul este cu zăpadă frământată, grosimea stratului fiind de 0- 1 cm pe DN 17 A, DN 18 și DN 2 E. în rest carosabilul este umed – DN 17 și DN 17B.  Pentru intervențiile efectuate secția a consumat 450 tone de sare, 22 tone de nisip și 1 tonă produs ecologic.

Pe de altă parte, pe drumurile județene se acționa în dimineața de 6 februarie cu un număr de 34 de utilaje echipate cu lamă și răspânditor. Carosabilul este acoperit cu zăpadă frământată și polei. În zona de munte carosabilul este acoperit cu strat de zăpadă cu o grosime de 5- 10 cm. Pentru combaterea poleiului s-a acționat cu 239 tone material antiderapant. 

Se intervine în continuare pentru lărgirea carosabilului. În zonele cu câmp deschis este viscol și se formează suluri de zăpadă.

Pe de altă parte, ISU Suceava a informat că în perioada 05.02.2020, ora 14:00 – 06.02.2020, ora 8:00, la nivelul județului Suceava au fost emise 3 avertizări de fenomene meteo- hidrologice periculoase, din care un COD PORTOCALIU de intensificări ale vântului, ninsoare viscolită și vizibilitate redusă, respectiv două COD-uri ROȘII de viscol puternic și vânt cu rafale însemnate la cote de peste 1800 metri. 

În data de 06.02.2020, la ora 8:00, dispeceratele SDN, respectiv DJDP, au comunicat faptul că nu sunt probleme pe căile de comunicație rutieră administrate.

Pe de altă parte, în perioada de referință DelGaz Grid a intervenit cu peste 18 echipe operative, inclusiv cu sprijinul ISU prin mobilizarea unui echipaj cu autoșenilată, pentru remedierea unor avarii la instalația electrică din județul Suceava de pe raza unităților administrativ teritoriale Coșna, Salcea, Baia, Dumbrăveni, Ulma, Vatra Dornei, Dorna Arini, Stroiești, Salcea, Pojorâta, Suceava, Calafindești, Șerbăuți, Panaci, Straja și Siret, fiind contabilizați 14.235 consumatori nealimentați. Astăzi, la ora 6:00, DelGaz Grid a comunicat faptul că un număr de 66 de consumatori au rămas nealimentați, în acest sens acționându-se în continuare cu 4 echipe operative în teren. 

În urma avertizărilor meteo – hidrologice valabile în județul Suceava, ISU Bucovina al județului Suceava a intervenit la: o  defrișare de arbori căzuți pe magistrala 502 Câmpulung Moldovenesc – Ilva Mică, în comuna Coșna, dar și alte intervenții, precum sprijin pentru echipele DelGaz Grid cu autoșenilata, pentru remedierea unor defecțiuni la un post de transformare nealimentat.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.