Grupul de suport tehnic privind managementul intervențiilor pe timp de iarnă a analizat, miercuri 25 octombrie 2017, în cadrul unei întruniri desfășurate la Prefectura Suceava,   stadiul îndeplinirii planului de măsuri pentru iarna 2017-2018,  conform calendarului stabilit.

Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi a precizat că, în contextul unor prognoze „alarmante” în ce privește iarna 2017-2018, este necesar „să fim pregătiți”. Prefectul a spus  că, împreună  cu șefii secțiilor de Drumuri Naționale Câmpulung și Suceava  a inspectat deja cele 9 baze de deszăpezire și 4 puncte de sprijin din județ, unde  a constatat că este  respectat   Calendarul privind îndeplinirea măsurilor referitoare la pregătirea activității pe timpul iernii.  Totodată, la nivel teritorial, au fost întocmite programele comune de măsuri pentru menținerea viabilității drumurilor.

„Aprovizionarea cu material antiderapant este în grafic, contractele pentru sare au fost încheiate încă din luna august, astfel că bazele de deszăpezire pe care le-am inspectat sunt  pregătite  în ce privește stocurile  de material antiderapant   și utilajele.  Utilajele proprii au fost verificate și sunt pregătite corespunzător, iar o parte din utilajele închiriate au fost deja trimise   cu personalul aferent”, a declarat prefectul Sucevei.

Referitor la drumurile comunale, prefectul Mirela Adomnicăi a propus, prin ordin, constituirea unei comisii structurate pe 3 subcomisii, care, începând din data de 26 octombrie și până la 15 noiembrie vor verifica unitățile administrativ teritoriale în ce privește pregătirea pentru iarnă.

„Noi am solicitat de la fiecare Unitate Administrativ Teritorială  să ne comunice modul în care sunt pregătite pentru a întâmpina iarna 2017-2018, la  acest moment. Am centralizat datele și am raportat către Ministerul Afacerilor Interne.  Din raportările primăriilor, rezultă că există unele deficiențe în ce privește aprovizionarea, în special cu material antiderapant și combustibil, majoritatea primăriilor în cauză invocând bugetul insuficient”, a mai declarat Mirela Adomnicăi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.