În perioada 16-18.09.2020, reprezentanții Instituției Prefectului – județul Suceava, Serviciului de Transmisiuni Speciale Suceava, Autorității Electorale Permanente – Biroul Suceava și Direcției de Statistică Suceava organizează în cadrul Palatului Administrativ din municipiul Suceava, instruiri cu președinții, locțiitorii și informaticienii de la birourile de circumscripție locală pe problematica alegerilor locale din data de 27.09.2020. Aceste instruiri se desfășoară la diferite intervale orare cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus COVID-19.

Instruirile vor continua inclusiv în săptămâna următoare pe platformă video on-line, cu președinții secțiilor de votare.

În data de 17 septembrie 2020, un reprezentant al Instituției Prefectului-județul Suceava se va deplasa, conform programării, pentru ridicarea timbrelor autocolante de la Compania Națională „Imprimeria Națională” S.A. și a ștampilelor cu mențiunea „VOTAT” de la Regia Autonomă Monetăria Statului din București.

Săptămâna viitoare, în perioada 21-23 septembrie, se vor realiza toate pregătirile pentru distribuirea materialelor electorale necesare bunei desfășurări a scrutinului electoral.

În data de 25 septembrie 2020, vor fi distribuite buletinele de vot președinților birourilor electorale de circumscripție locale de la nivelul județului Suceava, respectându-se un program orar pentru fiecare unitate administrativ-teritorială. Locația acestei acțiuni este Centrul Economic Bucovina Suceava (CEBS) – Pavilionul Central, amplasat în orașul Salcea, lângă Aeroportul Internațional „Stefan cel Mare” – Suceava.

În Monitorul Oficial nr. 848 din 16 septembrie 2020 a fost publicată Hotărârea A.E.P. nr. 10 privind numerotarea secțiilor de votare organizate pe teritoriul României.

Până la momentul actual, Instituția Prefectului – județul Suceava a realizat toate acțiunile prevăzute în Programul Calendaristic al alegerilor locale din data de 27.09.2020, aprobat prin H.G. nr. 576/2020.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.