O femeie din Suceava în vârstă de 37 de ani, depistată pozitiv cu coronavirus, a născut patru bebeluși. Toți se află în stare bună, informează News.ro. Directorul Maternităţii ”Elena Doamna” din Iaşi, Gabriel Martinescu, a declarat că aceasta este o premieră pentru România.

O femeie din Suceava, infectată cu coronavirus, a născut patru bebeluși

Copiii au venit pe lume prin cezariană. Toți sunt băieți și au o greutate între 1.400 şi 1.800 de grame. Mama se simte bine și are o stare stabilă. Și evoluția bebelușilor e favorabilă.

Gabriel Martinescu, directorul Maternităţii ”Elena Doamna” din Iaşi, a declarat că acest caz este unul complex și o premieră pentru țara noastră.

„Cazul este unul de literatură de specialitate, sunt foarte puţine cazuri de naşteri de cvadrupleţi din mame cu SARS-CoV-2. În momentul de faţă mama se recuperează după un efort de durată, fiind vorba despre o intervenţie care a durat mai multe ore. Sunt primii copii ai familiei, iar mama îşi pregătise inclusiv numele pentru fiecare. Este o mamă-eroină”, a declarat medicul Gabriel Martinescu, potrivit News.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.