Managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, a anunțat, vineri, că  la unitatea spitalicească pe care o conduce a avut loc o nouă premieră în ortopedia suceveană. Aceasta se referă la implantarea unei proteze totale de șold cu dublă mobilitate.

„Acest tip de implant utilizat pentru tratamentul coxartrozei asigură o stabilitate articulară mai mare permițând postoperator reluarea unui stil de viață cât mai apropiat de normal”, a spus Calancea.

Managerul SJU Suceava a subliniat că în cazul pacientului operat joi acesta își va putea relua o parte din activitățile sportive recreaționale.

„Displaziile articulare ale șoldului sau tulburările de mobilitate ale coloanei vertebrale lombare ce însoțesc coxartroza reprezintă, de asemenea, indicații pentru utilizarea acestei proteze”, a menționat sursa citată.

Astfel, prin utilizarea protezei cu dublă mobilitate se lărgesc posibilitățile de tratare a coxartrozei în cadrul secției de ortopedie chiar și pentru cazurile dificile.

„Aceasta este o preocupare permanentă a ortopediei sucevene. Conducerea secției și a spitalului își exprimă încrederea că în cel mai scurt timp acest tip de implant va putea fi disponibil în cadrul instituției”, a spus managerul Calancea. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.