Cosmin Panaite, actor al Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava, este regizorul și coordonatorul acestui proiect realizat de Universitatea „Ştefan cel Mare” și Casa de Cultură a Studenților Suceava.
Spectacolul Teatrului Studențesc Fabulinus, în care actorii se adresează direct publicului, narează povestea unor tineri care împărtășesc o experiență majoră, care le va schimba viața pentru totdeauna, o poveste despre evadarea din cotidian în realități paralele.
„Ți-ai imaginat vreodată o pisică verde? Să ştii că e o chestie cât se poate de frumoasă, crede-mă pe cuvânt. Nu ştiu cum să-ţi explic. Imaginează-ţi o pisică normală. Cu dungi sau simplă. Și după aia gândeşte-te la aceeaşi pisică, numai că verde. Arată super mişto, cumva ireal.”
(Pisica verde, de Elise Wilk)
Născută la Brașov, Elise Wilk este unul din dramaturgii români reprezentativi ai scenei contemporane de teatru. Spectacole pe textele ei au fost montate în teatre din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Târgu Mureș, Craiova, dar și în străinătate. Dramaturgia ei se adresează în special publicului tânăr, principalele teme abordate în scrierile sale fiind adolescența, singurătatea, dragostea sau familia.
Este cunoscută în special pentru piesa de teatru „Pisica verde”, scrisă în 2012 și tradusă deja în 7 limbi străine, jucată cu succes atât în cel mai mare teatru din Elveția, Schauspielhaus din Zürich, cât și în Teatrul Luceafărul din Iași, sau montată la Teatrul Național Radiofonic din București ori la postul național de radio elvețian, SRF.
Distribuția spectacolului: Teona Stavarachi, Lilian-Mihai Nistor, Carolina Neagu, Artiom Creț, Luminița Andruh, Ludmila Mihai, Felicia Malai, Bianca Avram.
Premiera va avea loc pe 18 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Auditorium „Joseph Schmidt” a USV, de pe str. Universității nr.13.
Intrarea la spectacol este pe bază de invitații. Invitațiile pot fi procurate în mod gratuit de la sediul Casei de Cultură a Studenților, str. Zorilor nr.6, lângă Auto Albina. Alte informații puteți obține la numărul de telefon 0752.092.606.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.