O premieră urologică în regiunea Moldovei a fost realizată la Spitalul Judeţean Suceava. Este vorba despre o endoprotezare prin montarea unui stent uretral cu acoperire polimerică de ultimă generaţie. Intervenția a fost făcută de către medicul urolog Filip Alexei  la un tânăr de 25 ani cunoscut cu multiple stricturi uretrale recidivate.

„Este vorba  despre un pacient de 25 ani care a suferit un accident rutier,  dezvoltând ulterior o strictură de uretra bulbară (strangulare a canalului uretral care împiedică golirea completă a vezicii urinare), pentru care s-au efectuat în ultimii 2 ani  intervenţii urologice repetitive de lărgire a canalului uretral, cu recidive la aproximativ 2 luni, obligând pacientul să se prezinte în ambulatoriul de specialitate în vederea efectuării dilataţiilor uretrale. 
Endoprotezarea uretrală prin stent uretral cu acoperire polimerică de ultima generaţie are ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii pacientului,  scutirea timp de 3-5 ani a prezentării  acestuia pentru dilataţii uretrale periodice, dispariţia riscului blocajului  vezical, crescând permeabilitatea lumenului uretral şi scăderea la minim a iritabilităţii ţesuturilor, cu şanse mari de dispariţie în totalitate a stricturii uretrale.
Secţia Urologie a Spitalului Județean Suceava este o secţie cu medici tineri, din care fac parte şi dr. Andrei Ilisei şi dr. Nicolae Stoican, coordonată de medicul şef Ionuţ Jurchiș Irimie, unde s-au realizat multiple intervenţii urologice complexe cu scopul de a menţine această secţie la cele mai înalte standarde medicale”, a declarat medicul Filip Alexei.

Echipa operatorie a fost formată din asistenta de bloc operator Ioana Bumbu şi îndrumat de către reprezentantul firmei medicale,  procedura fiind realizată sub rahianestezia efectuată de către medicul ATI Alina Buciu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.