Conform premierului Victor Ponta, Direcţia Regională Antifraudă Fiscală va avea opt sedii regionale, Suceava fiind unul dintre municipiile în care se va înfiinţa o astfel de direcţie. Decizia a fost anunţată de prim ministru miercuri, 24 iulie, după şedinţa de Guvern.

În şedinţa de miercuri, 24 iulie, Guvernul a aprobat sediile regionale a Direcţiei Antifraudă a ANAF, precum şi opt sedii ale direcţiilor financiare regionale. Prim ministrul Victor Ponta a explicat că sediile regionale ANAF au fost stabilite în funcţie de cel mai mare număr de contribuabili. “Toate cele opt sedii ale direcţiilor finanţelor publice regionale şi antifraudă au fost aprobate. Principiul a fost acela ca administraţia fiscală regională să fie în cel mai mare oraş, care are cel mai mare număr de contribuabili”, a spus Ponta.

El a completat spunând faptul că sediile administraţiei financiare regionale vor fi înfiinţate la Cluj, Braşov, Timişoara, Craiova, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti. Tot Ponta a mai explicat faptul că direcţiile antifraudă au fost stabilite pentru acele oraşe care au activităţi specifice frontierelor, cum ar fi Constanţa, Suceava sau Oradea.

Guvernul a avizat la sfârşitul lunii iunie reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administraţie Fiscală (ANAF) şi a decis înfiinţarea Direcţiei Antifraudă, care va funcţiona inclusiv sub supravegherea Parchetului.

 

 

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.