Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, că în ședința Executivului va fi aprobată înființarea unui comitet interministerial de urgenţă pentru rezolvarea  disfuncţionalităţilor apărute în programul naţional de vaccinare.

Sorin Grindeanu a mai anunțat faptul că se dorește și  înfiinţarea unei unităţi de management a vaccinului care va fi responsabilă de tot ceea ce reprezintă  procesul de vaccinare, de la achiziţionare până la administrare.

„Am venit astăzi înainte de şedinţa de Guvern la Ministerul Sănătăţii pentru că astăzi vom aproba, printr-un Memorandum, înfiinţarea unui comitet interministerial de urgenţă pentru soluţionarea disfuncţionalităţilor apărute din programul naţional de vaccinare. Este o chestiune extrem de importantă”, declarat premierul Sorin Grindeanu după vizita pe care a avut-o la Ministerul Sănătăţii.

Premierul a mai pus accentul pe înființarea unei unităţi de management a vaccinării care să se ocupe de tot ceea ce înseamnă  procesul de vaccinare.

„Şi totodată, tot astăzi, se aprobă o nouă organigramă, o nouă funcţionare în Ministerul Sănătăţii care conţine şi un nou modul, o unitate de management a vaccinării, iar această unitate va fi responsabilă de tot ceea ce înseamnă procesul de vaccinare, de la achiziţionare până la administrarea vaccinului, incluzând aici – şi chiar ţin să subliniez acest lucru – campania de conştientizare a populaţiei. Este o chestiune extrem de importantă”, a mai spus şeful Executivului.

Sorin Grindeanu i-a luat apărarea lui Florian Bodog, ministrul Sănătății care a trebuit „în aceste luni să acţioneze pompieristic să stingă diverse focuri apărute prin proasta gestiune trecută”.