Prim-ministrul Florin Cîțu s-a aflat într-o vizită de lucru în județul Suceava vineri, 14 mai. Acesta a venit la Suceava pentru a impulsiona campania de vaccinare, subliniind că aceasta este singura metodă de stopare a pandemiei.

„Văd că s-a accelerat campania de vaccinare și la Suceava. Municipiul este la 30%, iar județul este la peste 16%. Este important să avem centre de vaccinare drive trough care fac ca lucrurile să se miște foarte ușor și confortabil pentru fiecare. Te vaccinezi în mașină. Ce poate să fie mai confortabil de atât?”, a declarat premierul Florin  Cîțu după ce a inspectat centrul de vaccinare drive-through din parcarea Suceava Shopping City Suceava.

Totodată, Florin Cîțu a declarat că este foarte important ca oamenii care s-au vaccinat să-și convingă rudele, prietenii să se imunizeze, mai ales că a început deja și maratonul de vaccinare la Suceava.

„Este singura soluție pentru a trece la următoarea etapă, etapa post-pandemie în care să ne concentrăm din nou pe economie. Trebuie să revenim la perioada post-pandemie. Am pregătit măsurile economice. Avem în negociere PNRR, sunt fonduri europene, ănsă trebuie să trecem de această perioadă și numai printr-o campanie de vaccinare de succes putem ajunge la această perioadă”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Pe de altă parte, Cîțu le-a recomandat managerilor de spitale din județ să nu trebuie să se grăbească să treacă paturile ATI Covid la non-Covid.

„Trebuie să găsim un sistem prin care vom transfera în perioada următoare, dacă situația se menține la fel ca până acum paturile de la ATI Covid la non Covid, dar să pună la punct un sistem prin care vom putea într-o perioadă relativ scurtă de maximum 10 zile să aducem aceste paturi înapoi în zona Covid”, a declarat premierul României.

Foarte important este faptul că, in ceea ce privește rata de infectare redusă din județul Suceava, primul ministru consideră că este rezultatul respectării măsurilor dispuse de Guvern.

„Oamenii au înțeles după acea perioadă dificilă să respecte măsurile pe care le-am luat, să poarte mască, să respecte distanțarea fizică, să utilizeze dezinfectanți și așa mai departe. O altă explicație nu avem în acest moment, dar eu cred că este singura explicație pe care trebuie să o avem”,a declarat Cîțu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.