Premierul Florin Cîțu a anunțat că va propune astăzi, 8 aprilie, Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), al cărui președinte este, mai multe măsuri de relaxare, înaintea Paștelui.

Florin Cîțu a scris pe Facebook că propunerile pe care le va înainta către CNSU, în vederea sărbătorii Paștelui, sunt următoarele:

  • pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5:00;
  • magazinele să rămână deschise până la ora 20.00 vineri înainte de Paște;
  • stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70%

Ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență ar urma să aibă loc astăzi, înaintea ședinței de Guvern programată pentru ora 17:00.

Afirmațiile premierului vin după ce, ieri, Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a spus că „două săptămâni de carantină naţională ar face minuni”.

Premierul Florin Cîțu a replicat tot ieri, după ședința de Guvern, că nu se ia în calcul o carantinare generalizată în România: „Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment: am spus că nu va exista un lockdown în România generalizat, nu va exista nicio carantinare. Mergem în direcţia relaxării economiei, dar cu această condiţie, să ne vaccinăm cu toţii. 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm, altfel nu avem şanse”.

„Am avut o discuţie cu doamna secretar de stat şi dădea un exemplu teoretic”, a mai precizat premierul, ieri.

 

Sursa: Libertatea.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.