Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut, joi, ministrului Sănătății demiterea directorului general al CNAS și al purtătorului de cuvânt al CNAS pentru problemele din sistemul Casei de Asigurări de Sănătate.

Reacția lui Dăncilă vine după ce purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici, a declarat, miercuri, la RFI, referitor la faptul că sistemul cardului de sănătate nu funcţionează de peste două săptămâni, că ”oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem”.

Premierul a declarat la Mehedinți că a discutat cu ministrul Sorina Pintea și a cerut demiterea nu numai a purtătorului de cuvânt al CNAS, ci și a directorului acestei instituții.

”Se fac eforturi pentru remedierea acestei defecțiuni, dar pentru că ați adus în discuție, am văzut declarația purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate, ceea ce arată că arată că nu are ce căuta în această funcție. De aceea, solicit ministrului Sănătății demiterea purtătorului de cuvânt al Casei Asigurărilor de Sănătate și a directorului Casei Asigurărilor de Sănătate. Nu vom accepta niciodată ca un funcționar public, un om care deține o funcție publică, să aibă astfel de cuvinte pentru cetățeni.” – a spus Viorica Dăncilă.

Sursa: Știrile Pro Tv

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.