Prim-ministrul a anunţat luni prelungirea stării de alertă. Totodată, Florin Cîțu a precizat că se va renunța la o parte dintre restricții.

Florin Cîţu a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, faptul că starea de alertă se va prelungi. El a precizat, însă, şi că o parte dintre restricţiile aflate în vigoare vor fi eliminate, deoarece “nu mai au sens”. Luni, la ora 16:30, va avea loc o şedinţă de Guvern, în care se vor decice ce restricţii vor eliminate.

Potrivit Digi24, printre relaxări se numără redeschiderea piscinelor interioare pentru turiștii hotelurilor care dețin baze de tratament și centre wellness, cu respectarea măsurilor de distanțare în apă, redeschiderea de evenimente mai mari de 20 de persoane cum ar fi nunți, botezuri sau petreceri private pentru persoanele vaccinate, testate sau imunizate în urma vindecării de COVID-19.

În ceea ce privește barurile și restaurantele, Ministerul Economiei propune eliminarea limitării de 30%, respectiv 50% privind capacitatea de servire și înlocuirea cu mijloace de distanțare reglementate. De asemenea, De exemplu, în regiunile unde gradul de imunizare este de 50%, masca nu va mai fi obligatorie în aer liber, iar restricțiile de deplasare pe timpul nopții ar putea fi eliminate.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.