Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că, în urma întâlnirii cu doi dintre activiștii bătuți în Suceava, că va fi format un grup de lucru la Ministerul Mediului pentru îmbunătățirea SUMAL – sistemul de urmărire a lemnului tăiat.

În ceea ce privește agresiunile la adresa activiștilor și ziariștilor, Cîțu a spus într-o postare pe Facebook că ”autoritățile trebuie să își facă treaba”.

  • Postarea integrală a premierului Florin Cîțu:

Am avut în această dimineață o întâlnire cu activistul de mediu și unul dintre jurnaliștii agresați într-o pădure din Suceava săptămâna trecută. E clar că nu putem lăsa lucrurile așa, nu putem tolera violența în nicio situație. Autoritățile trebuie să își facă treaba și să se asigure că cetățenii români sunt în siguranță, iar cei care greșesc trebuie să plătească!
În urma discuției de astăzi, am stabilit că SUMAL-ul, acel sistem de urmărire a lemnului tăiat, trebuie îmbunătățit astfel încât să asigure eficiență și transparență totală. Prin urmare, va fi format un grup de lucru la ministerul Mediului, iar reprezentanții ONG-urilor vor lua parte la tot procesul.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.