Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale, Inspectoratul Şcolar al Municipiului București și Colegiul Național ”A.D. Xenopol” București, au organizat Concursul Naţional ”Alege! Este dreptul tău”, ediţia a XII – a, în cadrul Taberei ”Delfinul” Năvodari, în perioada 23-27 iunie 2014.

88 de elevi de liceu și peste o sută de elevi din clasele primare și gimnaziale s-au calificat la etapa națională a concursului, cu tema „Domeniul protecției consumatorilor”.

Județul Suceava a fost reprezentat de elevele Ursu Carolina – Colegiul de Industrie Alimentară Suceava și  Ianoș Ana Maria – Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului, la secțiunea liceu.

Probele de concurs la etapa națională au constat în testarea cunoștințelor din domeniul protecției consumatorilor (test grilă), primii 20 de elevi calificându-se la proba de eseu cu tema „Practici comerciale incorecte”.

Momentul culminant al concursului l-a constituit proba pe regiuni de dezvoltare, în cadrul căreia au fost testate cunoștințele teoretice, respectiv legislația care se adresează drepturilor consumatorilor, interpretarea unui spot publicitar, studiu de caz „Practici comerciale incorecte” și promovarea regiunii de dezvoltare într-un mod original și creativ.

La secțiunea individuală, elevii din regiunea NE au dominat competiția, în primii cinci clasându-se patru elevi din județele Suceava, Iași și Vaslui, iar în primii 20 de concurenți situându-se opt elevi din județele regiunii Nord Est.

Clasamentul individual a fost următorul:

Premiul I: Ursu Carolina – Colegiul de Industrie Alimentară Suceava

Premiul II: Pîrvu Oana – Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Iași

Premiul III: Lucaciu Bianca Alexandra – Colegiul Tehnic „I.Maniu” Șimleul Silvaniei

Mențiune: Beșleagă Marina – Liceul Teoretic „M.Eminescu” Bârlad

Mențiune: Țapu Andreea Mădălina – Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Iași

Premiul I la secțiunea regiuni de dezvoltare a fost obținut de regiunea Sud Muntenia, urmată de regiunea NE (premiul II), regiunea Centru (premiul III) și mențiune regiunea NE.

Bilanțul premiilor obținute de elevii regiunii NE este admirabil: un premiu I, un premiu II și 3 mențiuni.

La festivitatea de premiere a participat președintele ANPC București, Marius Alexandru Dunca, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa calităţii concursului, a pregătirii de specialitate, creativităţii concurenților și  profesionalismului îndrumătorilor. De asemenea, la festivitate au fost prezenţi Cătălina Chendea – inspector de specialitate al MEN, Elena Ștefan – inspector pentru educație permanent ISM București, reprezentanți ai ANPC București, ai organizației Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România, inspectori școlari, profesori îndrumători.

ne final individual

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.