Chiar dacă nu am trecut de etapa preselecției de proiecte de la concursul Capitală Culturală Europeană, se pare că mai avem o șansă.

Edilul Ion Lungu a anunțat într-o conferință de presă că delegația suceveană este așteptată la București pentru o discuție intreresantă pe baza proiectului conceput pentru concursul inițial.

Ca un fel de premiu de consolare, Suceveii se oferă posibilitatea de a îndeplini un obiectiv din proiectul depus la concurs, acum câteva luni.

„O altă veste relativ bună, după ce nu ne-am calificat la etapa următoare pentru a fi capitală europeană, suntem invitați pe data de 4 aprilie la Ministerul Culturii, am fost finanțați pe un proiect din programul Orașe Europene. Pe acest proiect, Ministerul Culturii are intenția de a sprijini cel puțin o inițiativă din programul care a fost inclus în dosarul de candidatură, pe organizarea de programe, finanțare din fonduri europene pe probleme de management, elaborarea unui catalog de promovare care să contureze profilul și identitatea culturală a orașelor, inițierea unui proiect de promovare a filmului românesc în cinematografele publice”, informează primarul.

Primarul anunță că proiectul care va fi pus în fața celor de la Ministerul Culturii este un proiect cultural, teatral, pe care primăria oricum vroiam să îl ducă la bun sfârșit.

„Voi avea o discuție mâine cu Asociația Culturală Suceava 2021, noi ne gândim ca proiect, să promovăm Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret, în măsura în care cei de la Ministerul Culturii vor să ne sprijine, este nevoie și de finanțare. Proiectul se va desfășura la Suceava, în perioada 2-11 iulie, și ca atare mergem și vom propune să fim spirijiniți pe acest proiect. Sigur, nu ne compărăm noi cu Sibiul, dar este un început și eu cred că poate fi un proiect care să stimuleze activitatea teatrală la Suceava, mai ales în perspectiva în care avem și noi acest teatru în formare”, încheie edilul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.