După ce toată lumea și-a tras sufletul după perioada electorală, se cuvine să cugetăm la ce am fost și ce suntem azi. De unde am plecat și unde am ajuns. Vă reamintesc ERA COVID la Suceava.

Flutur era doctor, deschidea toate jurnalele de știri, stătea în nu știu ce rezervă, mânca caviar, bea lapte de pasăre și era și responsabil de dezastrul de la Spitalul Județean Suceava.

Presa națională nu mai trebuia să își vadă bârna din ochi pentru că Suceava era o vacă de muls în ceea ce însemna „alertă, șoc, breaking news”.

Vă reamintesc cum OBSERVATOR deschidea buletinul de știri cu „IMAGINI DIN NORDUL SĂLBATIC”, eram Lombardia, eram ciumați și în toate astea era vorba de un singur vinovat: FLUTUR.

Evident, presa națională a fost alimentată și de o parte a celei locale care până mai ieri promova, în continuare, o Suceava la pământ, terminată, moartă și căuta salvatori, căuta oameni cu baghetă magică.

Lui Flutur i s-a cântat prohodul, unii i-au pus și cruce, însă acesta s-a reinterpretat extrem de ușor OFICIAL, deși, cu siguranță a scrâșnit și din dinți, de multe ori în perioada aceea, a corectat unele greșeli din mers, a câștigat Consiliul Județean Suceava relaxat, are majoritate și e mai greu ca înainte.

Atâta putere a avut: să își facă din pietre scut!

Le-a arătat celor de la București, din presă, dar mai ales din partidul său, că un topor în moalele capului nu înseamnă moarte când ești ca Pietrele Rarăului de tare. Le-a dovedit, celor de la București și celor de la Suceava că politica nu-i chiar pentru oricine și că este „greu de ucis”.

Cei care vorbeau atunci despre ridicarea lui Flutur de la pământ puteau fi numărați pe degete, cei care îi dădeau șanse de izbândă, la fel, iar cei care i-au luat apărarea și au ieșit public atunci, pe degetele de la o mână.

De la faptul că Flutur a dus oameni în Germania, un fake news ordinar, până la stenograme date pe jumătate, la denigrarea unui județ doar pentru că era vorba de Flutur, toate au dus la acea vreme la un dans pe mormântul Sucevei.

Sunt unul dintre cei trei jurnaliști suceveni care au cerut ca pietrele să nu fie aruncate către un județ întreg, doar pentru un om politic, unul dintre cei trei care am cerut să se înceteze denigrarea Bucovinei.

N-am promovat o secundă județul Suceava ca fiind mort, am acceptat situația delicată, dar n-am fost de acord cu îngroparea județului și s-a dovedit că ne-am ridicat și fără ei.

Știrile cu Flutur erau știrile momentului, trebuiau date, însă de aici și până la împroșcarea unui județ, nu e decât o cale presărată de subiectivism și răutate în stare pură.

Pentru că, ce să credeți, acum n-au mai venit să ne promoveze. S-au rezumat doar la denigrare. S-au rezumat doar la un moș care jumulea un porumbel și la metroul de la Suceava. Acolo unde, totuși, ne-au mai pomenit fie era vorba de sentimente personale, fie de candidați PSD.

Poate că ar fi interesant să ne imaginăm cu cât ar fi câștigat Consiliul Județean dacă n-ar fi fost linșat mediatic, dacă n-ar fi fost trădat și împins spre prăpastie și de unii colegi de partid, dacă ar fi fost tratat ca un om politic normal.

Toată puterea pe care o parte din presă a crezut că o controlează s-a dovedit că nu înseamnă mare lucru, toată denigrarea județului Suceava nu i-a ajutat decât  să se remarce pe moment, iar toate știrile false nu le-au oferit decât un foc de paie.

O altă dovadă că presa a tratat subiectiv subiectul „Flutur are coronavirus” este și lipsa de reacție a acesteia la subiectul „Ioan Stan are coronavirus”, precum și la subiectul „Ioan Stan pierde al treilea rând de alegeri”. Nimeni nu vorbește despre o publicare a rezultatului testului COVID a lui Stan, nimeni nu face anchete pentru a verifica dacă are coronavirus sau doar un sindrom accentuat de lașitate și nimeni nu se întreabă dacă nu e coincidența puțin cam mare: Odată cu eșecul a venit și COVID-ul.

Am spus-o și o mai repet: pe Flutur îl poți acuza de multe, i se pot reproșa multe, însă niciodată nu îi pot fi contestate două lucruri: talentul nativ de a face politică și dragostea pentru Bucovina.

E drept, Flutur „era de bătut”. Opoziția a avut o șansă unică pe care o va mai avea doar când Flutur nu va  mai candida, însă s-a dovedit că presa națională a înfrânt. Flutur a ÎNVINS!

One Response

 1. Maria Loghin-Burdujeni_SAT

  Mai întâi de-a mea scrisoare/îți doresc zile ușoare/și o viață-mbelșugată,cu Flutur îmbârligată,așa cum ți-ai dorit dumneata atât de mult și,iaca,ți s-a adeverit – îmbârligată politic,desigur,nu d.p.d.v…
  Totuși,stimată duduie cârlionțată care te-ai afișat acuma și cu poza,ca să știe lumea precis cine scria,în campania electorală,articole cu barda și cu lopățica lui Flutur,adică acea cu care el a mâncat, 25 de ore din 24, kkt pedelist,asezonat cu minciuni de socipat matur,nu poți viola limba română așa cum faci dumneata,mai ales că,se vede,tocmai ți-ai devoalat și crezul… Vei ști,la prima vedere/lectură,că în propoziția „Vă reamintesc ERA COVID la Suceava…” există vicii de fond,dar și de formă… După „Vă reamintesc”, trebuia să pui virgulă,ca să aibă sens,iar pe fond,vei ști că nu numai la Suceava ERA COVID ! Covid era în toată țara,este și acum,la Suceava insă se băteau recorduri ale groazei,se bat și acum,dacă ești atentă la comunicatele oficiale de după alegeri,când s-a dat dezlegare la cifre…
  Flutur nu era declarat „doctor” ca să poată să-și facă testarea peste rând,era declarat „medic” de către o pupila a sa,o nulitate din categoria celor promovate de către gauleiterul Flutur,ca să se ocupe registrul sinecurelor de către sinecuriști și sinecuriste din ograda sa,să le fie lor bine și altora,acuma,mai puțin…Dacă nu sesizezi diferența,nu e cea mai mare problemă,mai ai altele…
  Cum ar fi aceea că nu numai OBSERVATOR deschidea buletinul de știri cu Suceava,toate televiziunile făceau la fel,nici nu se putea altfel,Lombardia este o unitate administrativ-teritorială din Italia absolut respectabilă,cu toate grozaviile din perioada de vârf a pandemiei în Europa… Comparația cu Lombardia (nu „Lobardia”,cum scriai dumneata sau o rudă spirituală a dumitale,zile de-a rândul…) nu are,in sine,nimic dezonorant ci doar derutant,până la un punct,deoarece este clar că geme presa ,mai ales presa din care te revendici,în fapt,dumneata, de proști care nu pot utiliza mai mult de 100 de cuvinete din limba română,comițând figuri de stil de bazar,Lobardia,vasăzică,și mai multe nu… Apoi,pe ecranul televizorului apare jurnalista Alessandra Stoicescu,una dintre puținele jurnaliste de calibru din România,profesionistă ,decentă,cu prestații de excepție .Nici dacă ai mai trăi încă 100 (una sută) ani și ai lucra permanent la BBC,câte 16 ore pe zi,dumneata nu ai ajunge la 20% din potențialul său,din motive pe care nu le pot menționa aici,pe toate,poate doar unul singur,mai expresiv:niciodată doamna Stoicescu nu va eșua profesional într-un serviciu de pupare în kur a vreunui parvenit pdelistic,această ocupație fiind concesionată celor cu un IQ nesemnificativ,veniți cu pluta in jurnalism,cu multe absențe nemotivate la orele de limba română…
  „…era și responsabil de dezastrul de la Spitalul Județean Suceava…” Nuanță: nu „era”,încă mai este,deoarece nu toată lumea ignoră că Flutur a făcut din SJU Suceava un studio foto-video,un atelier de promovare a imaginii proprii dar și a acoliților și stăpânilor săi ! Atât timp cât spitalul era și incă mai este doar un pretext imagistic,nu o unitate funcțională,cu raporturi profesionale corecte,cu demersuri coordonate exclusiv profesional intr-un singur scop,al asigurării sănătății publice,cât timp Flutu și-a băgat clobanțul de politruc, ajustând raporturile funcționale după criterii străine de afecatrea firească a unui spital,iaca,ori vrei ori nu vrei dumneata,Flutur este vinovat de moartea a câtorva sute de „bucovineni” îngropați în pripă,cu jandarmii,ca ciumații,cum iți place dumitale să subliniezi! Flutur mai este vinovat și de altele din acea perioadă,că doar nu dușmanii lui politici au instalat armata la intrarea in municipiu,că dacă lipseai de câteva zile din oraș și voiai să te întorci acasă,te lua dorobanțul în cătarea puștii,altfel ce căutau ei acolo cu pistoalele automate,ca să ce?
  Ca să hai/marș în Bukowina?
  Insă ori de câte ori ți se umfla glandele și ganglionii față de martirajul scumpului dumitale Flutur,iată ce este bine să citești sau să iei,cu titlu de calmant:
  https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-24269496-trei-indicatori-care-arata-unde-mai-buna-viata-salariatior-din-romania-topul-judetelor-vulnerabile.htm
  Vei vedea acolo cam ce a realizat Flutur in mandatele sale,ce ne așteaptă cu el,ce festivaluri,ce hop-tsup-tsup-uri mai pregătește,ca să ne coboare de pe frumosul loc 41, unde ne aflăm,in urma județului Vaslui,la o poștă de Botoșani (aflat pe locul 23!!!),încă două locuri,ca să poată dumnealui să mai ceară un mandat ,pe credit,să ne coboare la minus 43…
  Lăsând la o parte chestiunea virgulelor (până la urmă nu mai ai cum învăța,se și vede că ești ușor batrâioară pentru carte…),totuși,o frază ca aceasta:
  „…Le-a arătat celor de la București, din presă, dar mai ales din partidul său, că un topor în moalele capului nu înseamnă moarte când ești ca Pietrele Rarăului de tare. Le-a dovedit, celor de la București și celor de la Suceava că politica nu-i chiar pentru oricine și că este „greu de ucis”….
  Ai,să mori tu?
  E de topor in moalele capului? Pietrele Rarăului??? Peptul său lat cât Obcinile mari&Mici,izmenele sale naționale,goarna,lopata de mâncat kkt pedelist – astea nu au fost atinse grav?
  Toată sau aproape toată presa encomiastică din Suceava s-a intrecut în concursuri de pupat în kur Flutur,unele dintre acestea generând chiar și o iritare zonală,după cum o să vedeți în curând…In special dumneata,scrii cu același material cu care servește dumnealui desertul politic cotidian,textele dumitale sunt galben spre maron,cu sau fără poza cu cârlionți… Portretul robot al adulatorului unui nimic politic este cam așa:mic,gras,prost,creț,botoșănean,subinginer tecemist,campion la iubit bucovina,colonel(r),neoprotestant… Cu diferențe de gen,grad și funcție…
  In rezumat,este nevoie de un citat din pretinsa barda Maria Loghin-Suceava:
  „Frunza verde si-o lalea
  Te votez pe dumneata
  Gheorghe Flutur gospodar
  Om harnic si plin de har
  Ca sa crape usl-istii
  Pnl si Psd-istii
  Sa-i trimiti la inchisoare
  Ca sa nu mai vada soare
  Arda-i focu de baditi
  Putori si parveniti
  Care minciuni multe au turnat
  Si ne-au bagat in cacat.
  Numai ne-au impozitat
  Ne-au mintit si ne-au lasat.”
  Iaca,i s-au (vi s-au…) realizat profețiile politice…
  In fine,ce insemna aia: „… talentul nativ de a face politică și dragostea pentru Bucovina….”?
  Dragostea pentru Bucovina este o meserie? Care este fișa postului,cum o cuantifici ,cum o așezi in organigramă,că ce face el,cum o drăgălește el pe Bucovina?
  Talentul nativ de a face politică este sau se confundă cu abilitatea de a comite kitsch-uri,cu verbiajul kufurind despre o utopica Bukowina,mermelită din cele 100 de cuvinte din limba română pe care le cunoaște,din talentul de a manevra kliupa in folosul său și al celor agreați?
  Nu te temi de cuvinte,duduie,mai ales când le folosești intr-o manieră improprie,preponderent hormonală?

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.