La nivelul Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, Greva generală a continuat și astăzi, 23 mai 2023, într-un procent mai mare decât în ziua de ieri. Anunțul a fost făcut de către președintele ASI Suceava, Giani Leonte, care a subliniat că, practic, în peste 98.5% din unitățile școlare din județ, unități în care sunt membri de sindicat, a fost GREVĂ GENERALĂ.

„Deși există presiuni, mulți nehotărâți au avut curaj să lupte alături de noi. Felicităm colegii noștri de la Grădinița cu Program Prelungit «Gulliver» Suceava și de la Școala Gimnazială Budeni care s-a alăturat Grevei Generale. Și la Școala Gimnazială «Alexandru Lăpușneanu» numărul greviștilor a crescut și va continua să crească. Din nou, atragem atenția asupra prevederilor Art. 176. alin. (1) din Legea Dialogului Social (L367/2022) care prevede: «Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă fapta persoanei care, prin ameninţări ori prin violenţe, împiedică ori obligă un angajat/lucrător sau un grup de angajaţi/lucrători să participe la grevă ori să muncească în timpul grevei».

Vă mai informez că, miercuri, 24 mai 2023, la sediul FSLI din București are loc o ședință comună a liderilor celor două federații reprezentative din învățământul preuniversitar (FSLI și FSE Spiru Haret) la care sunt invitați să participe prim-ministrul Nicolae CIUCĂ, Marcel CIOLACU – președintele PSD, Ligia DECA – ministrul educației, Marius BUDĂI – ministrul muncii și solidarității sociale și Adrian CÂCIU – ministrul finanțelor.

Marți, 23.05.2023, am solicitat Primăriei municipiului Suceava autorizarea ca în perioada 25 – 31 mai 2023, personalul din învățământ să își manifeste public nemulțumirile pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, Suceava. Dacă în școală nu suntem vizibili, atunci mutăm greva generală în stradă! Am pornit cu toții la o luptă. Știm că vom fi victorioși având asupra noastră arma victoriei: UNITATEA și SOLIDARITATEA! Durata grevei depinde doar de încrâncenarea Guvernului și de refuzul de a ne acorda drepturile. Noi vrem să facem EDUCAȚIE DE CALITATE. Sperăm să-și dorească și Guvernul ! Împreună putem face diferența! Să rămânem uniți și să încurajăm SOLIDARITATEA! Mai uniți ca niciodată!”, a trsnsmis Giani Leonte, președintele ASI Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.