Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a declarat că se continuă dialogul cu mai multe companii aeriene pentru noi destinații și noi zboruri interne și internaționale de pe Aeroportul Suceava, arătând că odată cu programul de vară se suplimenează numărul de curse.

„Suntem în permanent dialog cu companii aeriene pentru introducerea de noi destinații și noi zboruri interne și internaționale pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava. Ca urmare, se anunță deja suplimentări de curse, chiar de la începutul lunii aprilie, odată cu intrarea în vigoare a orarului curselor pentru sezonul de vară 2019. De asemenea, după ce am făcut cunoscute o serie de propuneri ale pasagerilor, au fost operate și o serie de modificări în graficul zborurilor. Cele mai consistente suplimentări vor fi pe Londra, la extern, precum și cu Bucureștiul, la intern”, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Potrivit președintelui Flutur, se introduc următoarele frecvențe: Londra – va fi introdus încă un zbor, marți, astfel că vor fi zboruri zilnice Suceava-Londra și Londra-Suceava. Pentru intervalul 29 martie – 1 iulie 2019, aterizare la Suceava la orele 12:00 și decolare la orele 12:35, iar de la 01 iulie, aterizare la Suceava la orele 03:45 și decolare la orele 06:00.

De asemenea, începând cu 16 septembrie vor fi 11 zboruri săptămânale pe destinația Londra, pentru că se mai introduc 4 frecvențe pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică, cu aterizare la Suceava la orele 12:20 și decolare la orele 12:55. Roma – se introduce încă un zbor și se modifică zilele în care operează. Acum sunt curse în zilele de miercuri și duminică, iar în noul program vor fi zboruri marți, joi și sâmbătă, cu aterizare la Suceava la orele 11:50 și decolare la orele 12:20. Milano – se introduce un zbor, în ziua de joi. Acum operează în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică. Aterizare la Suceava la orele 19:00 și decolare la orele 19:30. Bologna – se modifica programul de operare.

Acum sunt curse în zilele de joi și sâmbătă, urmând a se opera marți și sâmbătă, cu aterizare la Suceava la orele 18.45 și decolare la orele 19.15. Pe cursele interne, TAROM suplimentează numărul de curse pentru București cu încă 6 zboruri săptămânale, (în fiecare zi a săptămânii, mai puțin sâmbătă), cu aterizare la Suceava la orele 18:50 și decolare la ora 19:15. Aceste curse operează începând cu luna martie, urmând să fie perfectat și orarul zborurilor pentru programul sezonului de vară 2019.

„Continuăm discuțiile cu companii aeriene pentru a introduce pe Aeroportul Ștefan cel Mare din Suceava si alte zboruri, noi destinații interne si internaționale. Ne dorim ca foarte curând să fie introduse zboruri spre capitale europene, cum ar fi Bruxelles, Madrid, Paris etc, sau legături cu destinații partenere, din Germania, de exemplu. De asemenea, îmi exprim speranța, că în perioada următoare, pe Aeroportul din Suceava să avem o bază permanentă pentru cel puțin două aeronave”, a declarat Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.