Gheorghe Flutur s-a născut pe data de  8 iulie 1960 în comuna suceveană Botoșana, astăzi acesta fiind cunoscut mai ales pentru cariera sa politică,  fiind nu mai puțin de 3 ori senator al României.

Flutur se află la al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Suceava, după ce a îndeplinit și  funcția de ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale în cadrul Guvernului Tăriceanu, în perioada decembrie 2004 – octombrie 2006.

Gheorghe Flutur deține și  funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal, dar și de președinte al filialei județene.

Înainte de funcțiile politice acesta a activat în domeniul silviculturii și, încă din facultate, colegii săi au putut observa dragostea sa pentru tradiții. El este și cel care a propus în timpul studenției ca fiecare profesor să fie colindat și urat în preajma sărbătorilor de iarnă.

Puțini sunt cei care știu că Gheorghe Flutur le compunea și versuri personalizate profesorilor această pasiune fiind încă de actualitate.

Gheorghe Flutur deține și o colecție impresionantă de imagini vechi din Bucovina, iar în rarele sale intervenții în care a vorbit despre viața sa personală a declarat că „nu am fost copilul care s-a uitat pe fereastră, dând gheața la o parte, ci am fost copilul care se afla afară în zăpadă” . 

 

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.