Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, salută finalizarea lucrărilor de restaurare la Mănăstirea Probota. Acesta a precizat că este o veste bună pentru ceea ce înseamnă patrimoniul cultural și religios, pentru circuitul turistic al județului Suceava. Mănăstirea Probota este cel mai important monument istoric din sud-estul județului Suceava.

„Mă bucur că încă un contract semnat de mine, în calitate de președinte al Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Est, s-a finalizat în județul Suceava. Un contract de finanțare europeană de 5 milioane de euro pentru restaurarea patrimoniului Mănăstirii Probota, semnat in octombrie 2017”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 Șeful administrației județene a subliniat că în județ sunt și alte proiecte în desfășurare pe care le așteaptă să fie finalizate, respectiv Muzeul „Arta Lemnului” de la Câmpulung Moldovenesc sau Cazinoul de la Vatra Dornei.

„Prin proiect s-au restaurat casele domnești, beciul domnesc, s-a reabilitat acoperișul, s-a făcut o consolidare exterioară şi alei, sistem de alimentare cu apa, sistem de încălzire și s-au amenajat spatii de depozitare.

În tot acest timp noi lucrăm serios la modernizarea accesului către acest important obiectiv UNESCO. După modernizarea drumului Dolhasca – Probota, acum urmează să se modernizeze drumul Suceava-Iași prin Dolhasca”, a conchis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.