Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat Guvernului României acordarea de sprijin de urgență Primăriei Rădăuți pentru încălzirea locuințelor.

„Din câte știu, în ședința de Guvern de astăzi este luat în calcul un sprijin de 5,5 milioane de lei pentru a acoperi restanțele pe care le înregistrează Primăria municipiului Rădăuți, prin Servicii Comunale SA Rădăuți, către furnizorul de gaz metan”, a spus Gheorghe Flutur.

Șeful administrației județene a reamintit că Primăria Rădăuți a avut o datorie istorică de peste 4 milioane de euro către diverși furnizori.

„Anul trecut, tot la solicitarea noastră, Guvernul a acordat 6 milioane de lei astfel că, odată cu banii care se alocă astăzi, Primăria Rădăuți poate închide toate datoriile istorice. De asemenea, am solicitat primarului de Rădăuți să își întocmească un grafic în ceea ce privește plățile pentru ca după alocarea acestor resurse nu mai este nici un motiv de sincopă în ceea ce privește plățile la furnizorul de gaz metan”, a subliniat Flutur. 

Acesta a adăugat că, în același timp, Guvernul va aloca ajutoare de încălzire și primăriei municipiului Suceava și primăriei din Vatra Dornei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.