Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur,  a inspectat vineri, 31 iulie, șantierele de modernizare a drumurilor județene de pe Axa Suceava- Iași, precum și cel de la Cornu Luncii. Potrivit președintelui CJ, constructorii s-au apucat de treabă pe unul dintre cele mai importante drumuri, cel de pe Axa Suceava – Iași, tronsonul Suceava-Ipotești-Bosanci-Liteni-Dolhasca.

„Îi putem vedea lucrând deja și în zona Dolhasca. La Cornu Luncii asfaltăm pe porțiunea de drum județean dintre Drumul Național DN 2E și Mălini, pe care se aplică 2 straturi folosind plasă de geotextil antifisură. Pe acest drum vom continua lucrările de asfaltare și pe tronsonul de la Cornu Luncii spre Horodniceni. Am început modernizarea și spre Mălini – Slatina. Pentru anul viitor am pregătit modernizarea pe fonduri europene a întregului drum Fălticeni – Pocoleni – Horodniceni – Cornu Luncii – Baia și a drumului Mălini – Slatina – Valea Moldovei – Capu Câmpului – Gura Humorului”, a explicat președintele Gheorghe Flutur.

Acesta a subliniat importanța deosebită pe care o au aceste drumuri pentru turism: se face legătura zonei Fălticeni – Gura Humorului cu județul Neamț pe unul dintre cele mai frumoase trasee turistice.

„La Cornu Luncii am discutat cu specialiștii și despre reabilitarea podului de peste Râul Moldova de la Cornu Luncii – Mălini. S-au finalizat lucrările de peste Moldova de la Voroneț și urmează să se intre mai departe la lucrări pe Râul Moldova, la acest pod de la Cornu Luncii – Mălini. Vremea este bună, constructorii se țin de treabă, sunt în grafic, așa că în județ în aceste zile se lucrează pe mai multe șantiere de modernizare a drumurilor județene”, a precizat Flutur.

Acesta a adăugat că se lucrează la Rădăuți, Frătăuții Vechi , Frătăuții Noi, Bilca, Vicovu de Sus, de asemenea, se lucrează la Șaru Dornei, Panaci – Glodu, la drumul spre Rarău pe la Izvorul Alb, la Boroaia, Hârtop, Vulturești și la Valea Glodului.

„Și dacă mă uit așa, în acești patru ani de mandat, s-au asfaltat peste 300 km de drumuri județene, astfel încât, în cea mai mare parte, acestea au început să capete cu adevărat contur de drumuri modernizate. Avem motoarele turate la maxim și nu ne oprim aici. Am mai depus la A.D.R. N-E încă cinci proiecte de modernizare pentru drumuri județene, pe care dorim să le finalizăm în următorii patru ani”, a conchis președintele Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.