Ion Stelian, directorul companiei TRANSGAZ a semnat sâmbătă, 20 iunie, contractul pentru începerea lucrărilor de construcție a magistralei de gaz Pojorâta – Vatra Dornei.

Trebuie precizat că valoarea investiției este de 16,1 milioane lei, iar termenul de realizare a lucrărilor de 18 luni.

De altfel, lungimea magistralei de gaz care va ajunge la Vatra Dornei va fi de 26,4 km.

Contractul pentru realizarea lucrărilor a fost semnat în prezența delegației guvernamentale conduse de primul ministru al României, Ludovic Orban, în fața centralei de cogenerare de la Vatra Dornei.

Directorul Transgaz, Ion Stelian, a declarat că își dorește ca lucrările să fie finalizate înainte de termen și a solicitat presei  să fie atentă și „să stea cu ochii pe constructor”.

De cealaltă parte, prezent la Vatra Dornei, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că extinderea magistralei de gaz reprezintă o reducere a tăierilor de lemn, dar și un pas în plus pentru dezvoltarea orașului și a localităților limitrofe.

Șeful administrației județene a subliniat că proiectul magistralei de gaz a fost blocat ani la rând de Guvernele PSD, care nu au promovat hotărârile de Guvern pentru trecerea din fondul forestier și agricol ale unor terenuri pe care se va realiza investiția.

„Actualul Guvern PNL a deblocat proiectul magistralei de gaz Pojorâta-Vatra Dornei”, a subliniat președintele CJ Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.