Elevii și tinerii din comuna suceveană Frătăuții Vechi au la dispoziție, începând cu data de 6 decembrie, o sală de sport modernă în care pot desfășura diferite activități sportive și de recreere. Noua investiție a fost inaugurată chiar de Moș Nicolae, în prezența administrației locale și județene, a preoților din comună, dar și a elevilor nerăbdători să testeze terenul. Astfel, alături de primarul Cristinel Dinu Antemie a fost și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Edilul de la Frătăuții Vechi a declarat că investiția a fost demarată în urmă cu șapte ani, însă, din cauza constructorului, a fost sistată și reluată abia după ce s-au făcut lobby la CNI, instituție care a și realizat lucrările.

El a adăugat că Sala Sporturilor va deservi atât elevilor, cât și tinerilor care doresc să joace o partidă de fotbal, precum și echipei de fotbal „Progresul Frătăuții Vechi” ce, în prezent este în divizia D.

„Mulțumesc domnului Mihalescul, deputat care m-a ajutat să deblochez lucrările, dar și domnului președinte Gheorghe Flutur și doamnei deputat Angelica Fădor, care au contribuit la realizarea Sălii Sporturilor. Astăzi, este o zi importantă pentru copii, care abia așteaptă să își desfășoare activitatea aici”, a spus primarul comunei Frătăuții Vechi, Cristinel Dinu Antemie.

El a subliniat că evenimentul inaugural încununează un efort de șapte ani al echipelor ce au lucrat la realizarea acestui obiectiv de investiții.

De cealaltă parte, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, l-a felicitat pe edilul Cristinel Antemie pentru toate investițiile desfășurate în comuna pe care o reprezintă și, totodată, l-a îndemnat pe acesta să ceară performanță de la cei ce vor beneficia noua sală de sport.

„Felicit Primăria pentru că a finalizat această lucrare. Vedeți dumneavoastră, în viață sunt și lucrări care durează mai mult decât îți programezi la început, dar totu-i bine când se termină cu bine și văd zâmbete pe fețele copiilor. Noi, administrația județeană ne bucurăm că am venit cu drumuri către Frătăuți și se merită, pentru că, la capătul drumului, te așteaptă investiții. Eu cer performanță. Așa cum am cerut și la Spitalul Județean Suceava: noi am asigurat dotări, dar cerem calitatea actului medical. Așa și aici, cerem performanță. Cât mai mulți copii să-și pună în valoare aptitudinile și talentul sportiv pentru că, dacă o sală de sport e transformată în depozit de cereale sau în sală de nunți este dezastru”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Și directorul Școlii Gimnaziale Frătăuții Vechi, prof. Daniela Isopescu, a apreciat investiția făcută de către Primărie și a mulțumit primarului pentru toate demersurile făcute ca această Sală a Sporturilor să fie finalizată.

„Este o realizare foarte mare pentru comunitatea noastră și una dintre marile realizări ce se inaugurează pentru elevii noștri și pentru școlile din comună. Spun asta pentru că, în ultimii ani s-au văzut multe realizări și respectăm aportul întregului aparat al administrației locale”, a spus directorul Daniela Isopescu.

După discursurile oficialităților și după ce a fost tăiată panglica oficial, echipele de fotbal de la cele două școli din comună, respectiv Frătăuții Vechi și Măneuți, au jucat un meci inaugural.

Trebuie precizat că valoarea totală a investiției este de 3,8 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri guvernamentale, prin Compania Națională de Investiții.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.