Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, apreciază foarte mult deschiderea premierului Florin Cîțu față de problemele județului Suceava.

„Marți, 9 februarie, printr-o discuție telefonică, mi-a confirmat că a ținut cont de solicitarea noastră de a prevedea bani în bugetul anului 2021 pentru plata ratelor de capital și a dobânzilor scadente în anul 2021 la Programul «Utilități și mediu la standarde europene» pentru cele 57 de primării aflate în dificultate ca urmare a împrumutului pentru acest proiect.

Domnia sa cunoștea această mare problemă a județului încă de anul trecut, când era ministru de Finanțe. Țin să îi mulțumesc pentru că ne acordă un sprijin vital pentru un număr mare de primării din județul Suceava.

În numele celor împrumutații din cadrul celor două componente ale Programului «Utilități şi mediu la standarde europene în județul Suceava», respectiv componenta gaz și componenta termie, noi am adresat o solicitare de a fi sprijiniți în achitarea ratelor și dobânzilor, unii dintre aceștia  fiind deja datornici la Fondul de risc”, a precizat șeful județului.

Acesta a subliniat că scadențele de plată pentru obligațiile aferente creditului extern, rata de capital şi dobânda, sunt 28 martie şi 28 septembrie al fiecărui an calendaristic.

 „Am solicitat cuprinderea în bugetul anului 2021 a ratelor de capital și dobânzilor scadente în anul 2021, în sumă totală de 29.077.521,72 lei, din care suma de 9.171.527,26 lei pentru componenta gaz, respectiv suma de 19.905,994,46 lei pentru componenta termie, menționând că un număr mare de UAT-uri parte din componenta termie, înregistrează datorii substanțiale la Fondul de risc, care centralizează suma de 7.744.339,59 lei”, a conchis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.