Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că în cursul zilei de miercuri, 14 septembrie, a fost semnat protocolul de colaborare între Universitatea „Ștefan cel Mare” și Spitalul Județean de Urgență pentru transformarea unității spitalicești în spital clinic. La semnarea protocolului au fost prezenți șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, managerul Spitalului Județean Suceava, dr. Alexandru Calancea, prorectorul Universității „Ștefan cel Mare”, Mihai Dimian, precum și mai mulți medici din cadrul spitalului sucevean.

„Astăzi, la Consiliul Județean Suceava a fost semnat protocolul de colaborare între Universitatea Ștefan cel Mare și Spitalul Județean de Urgență. Din acest moment așteptăm de la ministerele educației și sănătății avizele pentru transformarea spitalului județean în spital clinic și asta este posibil pentru că mai multe cadre medicale au și catedră universitară, iar de anul acesta avem la Suceava și facultate de medicină.

Personal îmi văd un vis împlinit pentru că, încă din 2010, de când am preluat în coordonare spitalul, am cerut ca acesta să fie transformat în spital clinic. În acești ani s-au investit peste 80 milioane de euro în spital, acesta având peste 29 de secții total modernizate și 5 compartimente și avem proiecte ce urmează la finanțare de încă 170 milioane de euro. De aici sigur va câștiga pacientul prin îmbunătățirea actului medical și prin dezvoltarea de specializări complexe”, a spus Gheorghe Flutur.

One Response

  1. mihai grigore

    : revista floare albastra = blue : proiectul cladirii institutlui de medicinal spatiala si nucleara cu dotari specifice in nivel n.a.s.a. & c.e.r.n. dupa cel al cetatii de scaun , catedralei suceava si curtii domnesti ,muzeului de istorie si [ atentie _ am podului de pe semiinelul sud- eat CE leaga aeroportul si cet ii suceava cu biserica vale – deal – cumparatura si insasi manastire coronet { in augumentu cheile bicazului- central a electrical prut -balti } : shakespeare in albastru _ bursa new york suceava __ cartier blue new york ] _ licenta de novel local institute de medicinal spital a domnului flutur step 1 pentru paradigme de comunicare spatiale admisa conform notelor initials de start are … :

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.