Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat lucrările de la Drumul Județean Suceava-Dolhasca, la ieșirea din Liteni.

„Le transmit locuitorilor că se lucrează în forță. Acest drum se lățește la 8 metri. 6 metri va fi carosabilul de asfalt și câte un metru, de o parte și de alta, este acostamentul. S-a săpat 55 de cm adâncime pentru că se pregătește fundația drumului. Și această fundație este destul de complexă – are un strat de 10 cm de Durosol, un fel de liant care absoarbe apa, apoi 15 cm de pietriș care se tasează și ultimul strat este de piatră spartă. Se pregătește patul drumului pentru asfaltare. Sunt mai multe fronturi deschise pe zona aceasta”, a transmis Gheorghe Flutur.

Acesta a precizat că drumul are 46,7 km și este o investiție a Consiliului Județean Suceava, în valoare de 22 de milioane de euro.

„Sunt 6 poduri, 71 de podețe, este un proiect pe fonduri europene și prin lățire, capacitatea portantă a drumului crește.
Am venit aici pentru a-i verifica pe muncitori și a-i grăbi, pentru că bate la ușă vremea rea și mă bucur că înțelege și asta constructorul și lucrează cu toate forțele pe șantier. Ne ținem de treabă. Eu vin destul de des pe aceste șantiere, stau de vorbă cu primarii și ei ridică fel de fel de probleme, dar aici unde suntem noi, între Liteni și Dolhasca, deja s-a ajuns la forma finală, pentru că de aici încolo urmează binderul, adică primul strat de asfalt. Acest drum deservește circa 55000 de locuitori, de la Suceava, Liteni, Udești, Dolhasca, Bosanci, localități care vor beneficia de acest drum extrem de important pentru dezvoltarea zonei. Eu sunt de trei ori pe săptămână pe șantier, facem ședințe de lucru dacă este cazul, pentru că fiecare strat care se compactează se duce la un laborator specializat de la Piatra Neamț pentru a testa gradul de compactare. Dacă vrem ca acest drum să țină, el are niște norme care trebuie foarte strict respectate”, a mai transmis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.