Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că se fac demersurile necesare pentru ca Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava să revină la normal, pentru a putea trata pacienții.

„În prima ședință a Consiliului Județean Suceava, care va avea loc pe 27 mai, vom vota un proiect de hotărâre pentru alocare de fonduri Spitalului Județean de Urgentă «Sfântul Ioan cel Nou» Suceava. Ne pregătim să susținem revenirea la normal a Spitalului. În conformitate cu fundamentarea conducerii unității, analizată în cadrul Consiliului de Administrație și în Consiliul Medical, vom asigura fondurile necesare pentru achiziția unor dotări noi cât și pentru efectuarea a două studii de fezabilitate, astfel:  ministație de osmoză inversă; stație de andocare pentru Pulsoximetru Masimo Radical; Studiu de fezabilitate în vederea modernizării, transformării și extinderii Secției de Infecțioase în vederea adaptării la cerințele epidemiei de COVID-19 și  Studiu de fezabilitate pentru extindere și dotare acces spital pentru separare flux personal medical pe circuit COVID-19”, a explicat președintele Gheorghe Flutur.

Acesta a subliniat că se concentrează pe pregătirea reluării activității normale la Spitalul Nou, lucru care va fi posibil după ce va scădea numărul de pacienți infectați cu SARS-CoV-2 (trendul este îmbucurător), astfel încât să fie suficiente paturile de la Spitalul vechi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.