Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut o scurtă analiză a rezultatelor alegerilor locale din data de 27 septembrie, acesta precizând că scorul obținut arată încrederea substanțială din partea sucevenilor pentru administrația liberală.

„Vreau să mulțumesc sucevenilor care au fost la vot, vreau să mulțumesc celor care au votat Partidul Național Liberal în mod deosebit și care m-au votat pe mine. Mă bucur că prezența la vot a fost de aproape de media națională, chiar dacă aceste alegeri s-au desfășurat sub semnul îngrijorărilor privind pandemia prin care țara noastră și lumea întreagă trece”, a declarat Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, această campanie și aceste alegeri nu au escaladat focarele de coronavirus așa cum unii pesimiști excesivi se așteptau.

„Unii prognozau o situație neagră, foarte gravă. Au fost niște creșteri zilele trecute, dar văd că au început din nou scăderile. Noi am făcut mereu apel, inclusiv prin cei 2097 de candidați, la regulile privind respectarea purtării măștii, la întâlniri prudente, cu nu mai mult de 100 de oameni afară. Și în ziua votului, care a însemnat destul de multă agitație, nu am avut situații foarte grave, nu am avut focare. Situația nu a escaladat, așa cum prevedeau unii care priveau fatalist această chestiune.
Și echipele partidelor politice, vorbesc întâi de PNL, dar cred că toți au încercat și în mare măsură au reușit să respectăm aceste reguli privind pandemia”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Suceava.

Gheorghe Flutur a vorbit și despre majoritatea liberală de la nivelul județului, precizând că rămâne consecvent la propunerile pentru cei doi vice-președinți ai Consiliului Județean Suceava.

„PNL Suceava este câștigător în aceste alegeri și cifrele arată acest lucru. În primul rând, administrația liberală la nivelul județului Suceava are o majoritate pe care o facem din nou, singuri, la nivelul județului. Acum patru ani o făceam tot singuri și în primul meu mandat la fel. Deci, am avut parte, și trebuie să le mulțumesc sucevenilor, în cele două mandate pe care le-am încheiat și în cel pe care îl încep, de majoritate. Asta înseamnă încredere substanțială din partea sucevenilor pentru administrația liberală, dar și o notă bună la ceea ce am făcut până acum.
Pe de altă parte, dacă ne gândim la rezultatul din județ, PNL câștigă 53 de primari liberali și doi primari independenți susținuți de PNL, la Gura Humorului și la Frătăuții Vechi. Populația care este în momentul de față în localitățile administrate de PNL, este de circa 60%, din primele calcule pe care le-am făcut. Asta înseamnă așteptări foarte mari de la administrația liberală, și județeană și locală. 600 de consilieri locali – asta este zestrea de aleși locali pe care i-am câștigat în aceste alegeri. Mă bucur că majoritatea ne conferă să avem și acei doi vicepreședinți la constituirea Consiliului Județean și rămân consecvent pe propunerile Cristi Crețu și Niculai Barbă și așteptăm cât de repede să se constituie Consiliul Județean, pentru că avem foarte multă treabă. Același lucru îl așteptăm și la nivelul primăriilor”, a transmis Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava a abordat și subiectul alianțelor, menționând că la nivel local primarii aleși trebuie să aibă deschidere în acest sens, în funcție de strategie, excluzând însă alianțele cu social-democrații.

„În ceea ce privește alianțele, noi, la nivel județean, nu este cazul, nu discutăm acest lucru. La nivel local deschidere trebuie să fie, în funcție de strategia pe care primarul ales în localitate o are, dar mai puțin cu PSD-ul. Ne interesează modernizarea județului Suceava, atragerea a cât mai multor fonduri și să ne ținem de cuvânt la ceea ce am promis în campania electorală”, a mai transmis Gheorghe Flutur.

În final, Gheorghe Flutur a spus despre campania care s-a încheiat că a fost civilizată, iar înțelepciunea electoratului a fost cea care a dat un semnal extrem de clar pentru întreaga clasă politică.

„În general, afirm că a fost o campanie civilizată, pe ici, pe colo, cu anumite accente care săreau din limita fair-play-ului politic și a normalului, dar pe care le-am ignorat, considerându-le mici incidente de campanie. Spun că a fost o campanie civilizată, chiar dacă unii și-au ales ca temă problema pandemiei,a coronavirusului, a crizei prin care a trecut Suceava, cred ca nota a dat-o până la urmă suceveanul de rând, prin vot. Sucevenii au înțeles cel mai bine adevărul din județul Suceava, ce s-a întâmplat în județul Suceava și nicidecum unii sau alții care au crezut că la un moment dat, fiind niște necazuri aici, pot să se urce pe aceste evenimente și să profite. Înțelepciunea electoratului a fost cea care a dat un semnal extrem de clar pentru întreaga clasă politică”, a conchis Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.