Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat joi, 15 iulie, lucrările la DJ 178 C, Rădăuţi – Frătăuţi. Alături de șeful administrației județene a fost și reprezentantul firmei constructoare, Vasile Rîpan.

Potrivit lui Flutur, investiția este realizată cu fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, și se ridică la 8,1 milioane de euro. Astfel, se asfaltează 21,5 kilometri de drum, se modernizează zece poduri și se construiesc două poduri noi. De altfel, se intervine și la cele 29 de podețe și se montează rigole pe întreaga suprafață a drumului. Președintele CJ Suceava a mai adăugat că lățimea drumului va fi de opt metri, cu tot cu acostamente.

„Legătura dintre Rădăuți și Vicovu de Sus, acolo unde intenționăm să deschidem granița cu Ucraina, va fi mult mai ușor de parcurs pe acest drum modernizat, ce trece prin Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi și Bilca. De altfel, în această vară vor fi construite două sensuri giratorii, la intersecțiile cu Mușenița și cu Gălănești. Am ținut foarte mult să facem aceste sensuri giratorii pentru a reduce numărul de accidente din zonă”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Acesta a precizat că termenul de execuție a lucrărilor este toamna anului 2022, însă există posibilitatea ca lucrările să fie finalizate mai repede.

Gheorghe Flutur a amintit că în prezent, în județul Suceava sunt deschise mai multe șantiere la drumurile județene.

„Este vorbe despre Axa Suceava-Dolhasca-Iași și Suceava – Moara – Zaharești – Stroiești – Dărmănești, Drumul Județean care face legătura între Siret și Frătăuți, Mănăstirea Humorului – Pleșa, Vulturești – Hârtop. De asemenea, avem șantiere la Boroaia, la Mălini – Slatina, drumul județean de pe Rarău, drumul de la Grădinița-Coșna, precum și drumul care ne leagă de Bilbor”, a conchis Flutur.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.