Președintele organizației județene Suceava a Partidului Mișcarea Populară, consideră că proiectul inițiat de Consiliul Județean Suceava, „Luna Diasporei” ar trebui să îi vizeze în primul rând pe românii din Ucraina.

„Nu putem vorbi de «Luna Diasporei» în Suceava fără a face referire la acea comunitate de români din partea de nord a Bucovinei, din Ucraina. Atunci când vorbim de Diaspora ar trebui să punem prioritar acei români din Ucraina și să ne luptăm prin acțiunile pe care le supune acest proiect, ca și cei din Ucraina să beneficieze de acele drepturi pe care le au sucevenii noștri în Spania, Anglia sau Italia. Știm cu toții cu ce se confruntă comunitatea noastră de români din Ucraina, însă atâta timp cât vorbim de Diaspora în Suceava, ar trebui să începem cu acest lucru. Sperăm ca pe anul viitor românii din Ucraina să fie luați în vedere și să li se acorde atenția cuvenită”, a declarat Corneliu Popovici.

luna diasporei

Proiectul „Luna Diasporei” face parte din programul „Hai în Bucovina!”, inițiat de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Proiectul este finanțat cu suma de 55.000 de lei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.