Președintele PNL, Alina Gorghiu, a făcut marți o serie de precizări privind demersul PNL de a ataca la CCR bugetul României pe anul 2015, fapt care ar putea amână majorarea pensiilor și al salariului minim la 1 ianuarie.

alina-gorghiu21

Alina Gorghiu, președintele liberalilor, precizează că precedentul cu declararea ca neconstituțională a legii care permitea schimbarea partidului de către aleșii locali fără să își piardă mandatului este unul din argumentele pentru care PNL a decis să conteste la CCR legea bugetului pe 2015. De asemenea, liderul liberal lansează și o serie  de ironii dure la adresa șefului PSD, precizând că ”va face viața românilor scumpă, dar nu vrea să compare traiaul acestora cu cel din Dubai.”

”Primul ministru a întârziat deliberat conceperea bugetului mai bine de două luni. În campania electorală, Victor Ponta a declarat, în mai multe rânduri, că lasă în sarcina viitorului premier această responsabilitate. Acum, acelaşi Victor Ponta, încă şef al Guvernului, pretinde că România nu are buget la finalul lunii decembrie din cauza opoziţiei. Mai rar o asemenea deformare a realităţii!
Pentru PSD o lege atât de importantă poate să fie şi contrară dispoziţiilor din legea fundamentală, tot opoziţia este iresponsabilă dacă depune contestaţii la Curtea Constituţională. Aceste lucruri se petrec în condiţiile în care instituţiile de stat, firmele şi nu numai, au aşteptat nu doar terminarea campaniei electorale, ci şi întoarcerea Premierului din concediul din Dubai ca să-i revină acestuia cheful de buget.
Trei lucruri aş vrea să îi transmit domnului Victor Ponta:
1. Opoziţia chiar ştie că există o instituţie importantă a statului român, care se numeşte Curtea Constituţională. Controlul de constituţionalitate a legilor e necesar, avem multe exemple nefericite cu dumneavoastră – ultimul este ordonanţa traseiştilor!
2. Românii nu sunt naivi, credeam că aţi aflat asta pe 16 noiembrie.
3. Aţi realizat în câteva săptămâni un buget care va face viaţa românilor scumpă, dar nu vreau să o compar cu traiul din Dubai sau alte locuri”, a transmis marți Alina Gorghiu..

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.