Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, este de părere că înfrângerea de la Iacobeni a fost posibilă pentru că inginerul care a candidat din partea Partidului Social Democrat i-a avut alături pe colegii săi de breaslă, care au muncit, cot la cot cu el.

De asemenea, Flutur  l-a felicitat pe noul primar de la Siminicea, care de asemenea, a reușit să scoată un scor bun, el fiind astăzi primar PNL.

„Întotdeauna se putea și mai bine, însă pentru început vreau să subliniez că într-o comună care era a PSD-ului, în Siminicea, am câștigat și chiar la un scor foarte bun. De asemenea, și pentru noi a fost o surpriză comuna Iacobeni, numai că eu nu sunt omul politic care să găsesc scuze. La Iacobeni PSD-ul a avut un inginer, iar colegii săi din silvicultură au fost zi de zi alături de el, știu ce vorbesc. Se putea mai bine la Iacobeni, dar mergem înainte. Eu am fost de două ori la Iacobeni, dar Angelica Fădor a muncit enorm acolo. Celor din Iacobeni o să le pară cândva rău, pentru că PNL-ul a făcut foarte multe lucruri bune pentru Iacobeni, dar viața va arăta acest lucru, și foarte repede”, a declarat pentru SuceavaLive, președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur.

La Siminicea, zonă considerată fief al PSD a câştigat candidatul PNL, fostul viceprimar,  Vasile Clim, pentru care au votat 66,54% dintre cei care au venit la urne. Candidatul social democrat Viorel Maxim, în vârstă de 29 de ani a reuşit să-şi atragă victoria de partea sa cu 58,07% .