Suceava nu s-ar încadra în totalitate acestei nomenclaturi, însă municipalitatea s-a încăpățânat să ne arate că nu e chiar așa. Astfel, pe ultima sută de metri, s-a contractat o firmă de consultanță din Spania, s-a creat strategia și s-a depus candidatura.
Astfel, pe 10 decembrie, delegația sucevenă trebuie să se prezinte la Ministerul Culturii pentru preselecție.
„Pe 10 decembrie suntem programați la Ministerul Culturii pentru a susține proiectul <Suceava, capitală europeană>. Vom fi o delegație de 10 persoane: primarul bineînțeles, domnul Radu Boriș, doamna Carmen Steiciuc, din Ucraina doamna Tatiana Tatarciuc, de la Primăria din Cernăuți, din Barcelona, Susana Alonso san Pedro, de la firma de consultanță și consiliera mea personală Alina Derla, care va veni ca translator”, a afirmat Lungu.
Lupta politică nu a rămas mută nici în acest subiect, pentru că primarul susține că este conștient de strategiile care se construiesc împotriva sa, deși primarul se declară apolitic.
„Sigur, adversarii politici se așteaptă să nu se aprobe proiectul și fac strategii de cum să atace primarul când acest lucru se va întâmpla. Eu încă cred că avem șansa noastră și în ceasul al 14-lea, iar faptul că am cheltuit foarte puțini bani, 50.000 de lei, ne dă șansa să dezvoltăm ulterior proiectul. Chiar dacă nu se aprobă, vom rămâne cu strategia culturală pe care o vom putea folosi, oricum”, a declarat primarul.
Edilul speră că, dacă vom fi preselectați, în cea de-a doua etapă să avem destul timp pentru a dezvolta strategia pentru a ajunge în finală. La final, primarul a îndemnat toți adversarii politici la solidaritate, în speranța că proiectul va fi aprobat, mai ales că este spre beneficiul întregii municipalității.
Lasa un raspuns