Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a ieftinit din nou carburanții, pentru a treia zi consecutiv

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 21 aprilie 2023 un preț al benzinei standard de 6,77 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 6,90 lei/litrul.

Așadar, față de ziua anterioară, Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a ieftinit și benzina și motorina cu cinci bani pe litru, scrie economica.net.

Este a patra iefttinire a carburanților și a treia din ultimele trei zile. Ultima a fost ieri, când Petrom a ieftinit motorina cu cinci bani pe litru și benzina cu doi bani pe litru. Precedenta a fost operată acum două zile, când compania a ieftinit motorina cu nouă bani pe litru și cu un ban pe litru iar cea de dinaintea ei de Paști, când prețurile au scăzut ușor, cu doi bani pe litru, doar la benzină.

Preţurile petrolului au scăzut joi cu aproximativ 2 dolari pe baril, la cel mai redus nivel de la sfârşitul lunii martie, influenţate de temerile că o posibilă recesiune ar putea afecta cererea de combustibil şi după o creştere a stocurilor de benzină din SUA. La momentul redactării acestei știri, cotația țițeiului Brent, de referință pentru piața europeană era de 80,95 dolari pe baril, în timp ce benchmark-ul american WTI se tranzacționa la 77,23dolari, o scădere semnificativă față de ziua precedentă. De altfel, petrolul se tot ieftineșe de o săptămână.

Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină, dintre care doar circa două treimi se produce în cele trei rafinării din țară, restul se importă. Consumul a crescut ușor anul trecut, cu circa 3%.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu o rețea de 561 de stații de distribuție, dintre care 401 Petrom și 160 OMV, scrie psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.