Astăzi, la sediul Primăriei, are loc şedinta Consiliului Local, prin care se va stabili sau nu majorarea preţului gigacaloriei de la 185 la 445 lei.

Potrivit primarului, consilierii au cerut rapoarte pentru a vedea tabelul creditorilor. El a precizat că ieri consilierii locali s-au întâlnit cu executorii judecătoreşti de la SC Termica SA. Punctul de vedere al acestora din urmă a fost că pe perioada insolvenţei, nu trebuie să crească pierderile.

„Am avut discuţii cu toţi liderii partidelor politice, cu Bălan, Băişanu şi Donţu, pentru a-i convinge pe consilierii locali să aprobe proiectul. Dacă nu se votează, există posibilitatea ca populaţia să fie ţinută în frig”, a precizat Lungu. El a încheiat spunând că speră ca populaţia să nu fie sacrificată în războiul dintre executorii judecătoreşti ai societăţii de termoficare şi decizia Consiliului Local.

Lungu a mai spus că cei de la BioEnergy au cerut menţinerea unor utilaje de la fosta Termica în funcţiune.

Update: În acest moment, după o oră şi 40 minute de consultări, cei 18 consilieri locali prezenţi nu au ajuns la niciun consens. După prezentarea proiectului supus în dezbatere de către primarul Ion Lungu, consilierii PDL, prin vocea lui Lucian Harşovschi au cerut să se ia o decizie astăzi. Viceprimarul PNL Ovidiu Doroftei l-a întrebat ferm pe reprezentantul executorilor judecătoreşti, Tudor Matei, dacă prin creşterea preţului gigacaloriei, populaţia va avea căldură în această iarnă. Matei a spus că acest lucru ar fi posibil doar dacă se va mări preţul şi populaţia va începe să plătească.

Ovidiu Doroftei, viceprimarul PNL a cerut ca bugetul Sucevei să nu fie grevat de pierderile de la Termica.

Matei Tudor a spus că Termică nu poate funcționa în insolvență cu pierderi.

După o oră 45 minute, consilierii au sesizat că nu au votat ordinea de zi. Astfel, votul lor a fost de 9 consilieri pentru, 8 împotrivă şi unul s-a abţinut. Consilierul local PSD Cornel Grosar a cerut întâlnirea consilierilor locali în şedinţă vineri, pentru a dezbate problema preţului gigacaloriei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.