Primăria Suceava face încă un pas pentru îmbunătățirea parcului auto al Societății de Transport Public Local. Potrivit primarului Ion Lungu, contractul de finanțare pentru achiziționarea autobuzelor electrice pe fonduri europene a fost semnat. Edilul Sucevei a precizat că odată schimbate autobuzele TPL vor scădea costurile, ceea ce înseamnă că biletul va putea reveni la valoarea de 2 lei, iar pensionarii vor putea circula gratuit.

„Luni am semnat contractul pentru aducerea a 35 de autobuze electrice, 25 mari și 10 mici, în valoare de peste 116 milioane de lei, adică aproximativ 25 de milioane de euro”, a spus primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

De altfel, trebuie precizat că  pe 29 iulie va avea loc licitația pentru cele 15 autobuze electrice ce vor fi achiziționate pe fonduri europene, în parteneriat cu MDRAP, în valoare de peste 50 de milioane de lei.

„Pornim la drum pentru achiziționarea a 50 de autobuze electrice, dintre care 40 de capacitate mare și 10 de capacitate mică, iar cu cele pe care le avem deja achiziționate pe fonduri elvețiene, parcul TPL va avea 55 de autobuze electrice”, a precizat primarul Ion Lungu.

Primarul a mai adăugat că achiziționarea autobuzelor electrice reprezintă singura soluție de a avea un transport public local civilizat și în condiții bune.

„Când vom avea aceste autobuze electrice noi, îmi doresc ca prețul suportat de populație pentru o cursă cu autobuzul să fie redus de la 2,5 lei la 2 lei. De altfel, la TPL se va rezolva și problema salariilor angajaților și, de asemenea, vom putea da abonamente gratuite la toți pensionarii. Costurile combustibilului sunt de 7 ori mai mici”, aconchis edilul Sucevei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.