Premierul Dacian Cioloș a convocat pentru marți, 21 iunie, începând cu ora 8.30, o videoconferință cu prefecții și autoritățile responsabile pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. 

Tema videoconferinței este evaluarea pagubelor produse de inundații și de fenomenele meteorologice periculoase din ultimele zile, precum și a măsurile luate de autoritățile responsabile pentru protejarea cetățenilor și a bunurilor acestora.

Premierul Dacian Cioloș este informat în permanență despre monitorizarea și desfășurarea intervențiilor în teren de către ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă care a activat Centrul Național de Conducere Integrată al MAI.

Printre măsurile de urgență luate înaintea și în timpul fenomenelor meteorologice periculoase se regăsesc:  avertizarea/alarmarea populaţiei din zonele cu risc de inundaţii

Ø evacuarea populaţiei şi animalelor conform planului local de apărare împotriva inundaţiilor,  asigurarea patrulării pe cursurile de apă, verificarea şi supravegherea podurilor şi podeţelor,  verificarea rigolelor şi a şanţurilor de scurgere a apei, deblocarea acestora, dar și instituirea permanenţei la sediul primăriilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.