Veşti proaste şi pentru românii care vor să îşi deschidă o afacere sau să îşi cumpere o locuinţă cu ajutor de la stat. Guvernul a alocat mai puţine fonduri pentru programele Prima Casă şi Start up Nation, potrivit proiectului de buget pentru anul 2020.\

Pentru Prima Casa, Guvernul a alocat, potrivit proiectului de buget pentru 2020, doar 200 de milioane de lei, adică de zece ori mai puţini bani faţă de 2019.

Asta înseamnă că anul viitor îşi vor putea lua o locuinţă prin acest program doar 1.677 de persoane – dacă ne raportăm la un credit mediu, de 50 de mii de euro.

Dezvoltatorii sunt nemulţumiţi de bugetul alocat pentru Prima Casă. Ei spun că au agreat printr-un memorandum cu guvernul şi băncile, printre altele, ca pentru 2020 să fie alocate două miliarde de lei.

Este greu de estimat acum un impact, cert este că cererea pe piaţa imobiliară va scădea, pentru că sunt foarte mulţi români care se bazează pe acest program.

Nici pentru cei care vor să îşi deschidă o afacere cu bani de la stat nu avem veşti bune. Pentru anul viitor se vor aloca doar 239 de milioane de lei- bani care ajung pentru 1500 de beneficiari, cu toate că programul trebuie să finanţeze 10.000 de beneficiari pe an.

De altfel, câteva mii de antreprenori nu îşi vor primi banii nici în acest an din lipsa fondurilor.

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.