Orașul Vicovu de Sus va avea prima șosea ocolitoare al cărui traseu pleacă de la Punctul de Trecere al Frontierei din localitate spre comuna Bilca. Acest lucru este posibil după ce Ministerul Dezvoltării a semnat contractul de finanțare pentru cele două proiecte depuse de Primăria Vicovu de Sus în acest sens. Potrivit edilului Vasile Iliuț, valoarea proiectelor se ridică la aproximativ 15 milioane de lei, iar banii vor fi alocați prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Aceste investiții au venit «mănușă» pentru orașul Vicovu de Sus. Noi mai venim cu o completare de încă aproximativ un kilometru, astfel încât să putem avea o centură ocolitoare paralelă cu fâșia de frontieră. M-am bucurat foarte tare că am primit finanțarea și trebuie să spun că o mare contribuție aici a avut-o domnul președinte Gheorghe Flutur, căruia i-am explicat necesitatea acestei centuri și a intervenit în acest sens. Dezvoltarea localităților trebuie să continue, mai ales în Bucovina care este un centru turistic de mare valoare”, a declarat primarul orașului Vicovu de Sus.

Edilul a adăugat că, tot pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, a depus, în asociere cu comunele Vicovu de Jos și Bilca, spre finanțare încă un proiect important, respectiv aducțiunea de gaz metan. Această investiție va contribui semnificativ la creșterea calității vieții cetățenilor din orașul Vicovu de Sus.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.