Clubul Sportiv Poiana Stampei, în parteneriat cu Primăria Poiana Stampei, Școala Gimnazială din localitate, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Asociația Județeană de Atletism și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, au organizat duminică, 30 mai, Cupa „Poiana Stampei – 1 Iunie”. Primarul comunei Poiana Stampei, inginerul Viluț Mezdrea, a subliniat că această competiție sportivă are rolul de a-i motiva pe copii și tineri să facă sport, dar și de a identifica noi talente pentru atletism. Edilul a precizat că la Cupa „Poiana Stampei – 1 Iunie” au luat parte 150 de copii care au reprezentat 14 școli și cluburi sportive din județele Suceava, Bistrița Năsăud și Maramureș. La final, copiii au primit diferite premii, respectiv echipamente sportive, diplome, medalii și cupe.

Competiția s-a desfășurat pe noua Bază Sportivă construită cu fonduri europene de către Primăria Poiana Stampei care dispune de un teren de fotbal, o pistă de atletism, tribună și vestiare, locația fiind una una modernă ce îndeplinește criteriile chiar și pentru o competiție națională.

„Sunt bucuros că am fost gazda acestei competiții interjudețene. De asemenea, îmi doresc să îi motivăm pe copii să facă sport și, de ce nu, sport de performanță. Prin intermediul acestor competiții pot fi descoperite noi talente pentru atletism, ceea ce înseamnă că tinerii și copiii au șanse mari ca potențialul lor atletic să fie valorificat. Primăria comunei Poiana Stampei îi susține, ca de fiecare dată, pe toți cei care vor să facă performanță, indiferent de domeniul în care se încadrează”,  a declarat primarul comunei Poiana Stampei, inginerul Viluț Mezdrea.

Edilul a precizat că la Cupa „Poiana Stampei – 1 Iunie” au concurat elevi din patru categorii de vârstă, care au susținut probe cuprinse între 50 de metri și 800 de metri. Astfel, pentru categoriile 2010 – 2011 (B+F) și 2012 – 2013 (B+F) au fost probe de 50 de metri, 200 de metri, 300 de metri, 600 de metri și sărituri în lungime. La categoria de vârstă 2008 – 2009 (B+F), elevii au concurat în probe de 50 de metri, 200 de metri, 300 de metri, 600 de metri și sărituri în lungime, iar la categoria 2006 – 2007 (B+F), concurenții au alergat în probe de 50 de metri, 200 de metri, 400 de metri, 800 de metri și sărituri în lungime.

Primarul Viluț Mezdrea i-a mulțumit  profesorului Gheorghe Dumitrache, președintele Clubului Sportiv Poiana Stampei, pentru organizarea exemplară și pentru contribuția adusă în desfășurarea acestei competiții de talie națională.  

„Îi felicit și pe elevii Școlii Gimnaziale Poiana Stampei pentru că au luat parte la această competiție, dar și pe părinții acestora care îi susțin și care se implică în astfel de activități. Sunt mândru de fiecare dintre participanții Cupei «Poiana Stampei – 1 Iunie» și le doresc mult succes în toate activitățile pe care le desfășoară”, a conchis edilul Viluț Mezdrea.

Sponsorii Cupei „Poiana Stampei – 1 Iunie” au fost SC AMICII BUILDING SRL, Primăria Poiana Stampei, Restaurant „La Pentelescu” și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.