Până pe 26 iulie, la Poiana Stampei este organizat un masterclass „Muzica la altitudine”. La eveniment vor lua parte un număr de 20 de cursanți preselectați, care vor avea șansa de a studia tehnici de instrument şi interpretare cu violonistul Ștefan Horvath, concert maestru al Orchestrei simfonice din Basel şi violoncelistul Răzvan Suma, un talent în acest domeniu.

Organizatoarea proiectului, Cristina Istrate, a declarat că acest proiect creează oportunități pentru tinerii care vin și lucrează cu muzicieni de talie mondială.

„Acum câţiva ani, mă întorceam de la Viena, unde am fost să-l ascult pe Ştefan Pop la un debut de-al său la Opera de Stat de acolo şi inspirată de atmosferă, de oameni, mi-am schiţat pentru prima oară acest proiect în minte. Acum el se întâmplă şi sunt fericită”, a declarat Cristina Istrate.

La finalul masterclass-ului va fi desemnat cel mai bun cursant şi acesta va avea şansa să cânte cu Orchestra Simfonică Notes & Ties, pe scena Casei Universitarilor din Cluj.

Tinerii au fost selectați pe baza CV-urilor, iar aceștia reprezintă elita de la instrumentele lor, iar cei cu care vor studia sunt nume de referinţă în lumea muzicală internaţională.

Răzvan Suma este  solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi profesor la Universitatea de Muzică Bucureşti și se poate lăuda cu activitatea intensă și realizarea unor proiecte inedite.

Ştefan Horvath e concert maestru al Orchestrei Simfonice din Basel Elveţia, unde desfăşoară o bogată carieră concertistică. Amândoi au o întreagă listă de orchestre celebre din lume cu care au concertat, solişti şi sunt laureaţi ai unor concursuri prestigioase de muzică.

Pe 25 iulie, participanții vor susține un concert la Sinagoga din Bistrița, iar pe 26 cel de-al doilea concert va avea loc la Casa de Cultură din Poiana Stampei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.