Prima Grădiniță cu Program Normal din comuna suceveană Hârtop a fost inaugurată și sfințită la începutul acestui an școlar, preșcolarii începând cursurile într-o „casă nouă” dotată la standarde europene. Potrivit edilului Cătălin Hrescanu, investiția a fost realizată în cadrul Proiectului pentru Reforma Educaţiei Timpurii (PRET) cu finanţare de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi Guvernul României, iar valoarea acesteia se ridică la 1.691.369 de lei, din care 414.505 lei sunt fonduri proprii ale Primăriei Hârtop.

Noua construcție dispune de patru săli de grupă în care învață deja 80 de copii din comună, aceasta fiind și prima clădire special construită cu această destinație. În anii anteriori, preșcolarii învățau într-un spațiu aflat lângă dispensarul medical sau în imobilul școlii primare.

„Construcția acestei grădinițe a început în anul 2018, însă, din cauza pandemiei de coronavirus, lucrările au fost sistate pentru o perioadă și au fost reluate imediat ce situația pandemică a permis acest lucru. Suntem tare bucuroși că și cei mai mici dintre cetățenii comunei noastre au acum un loc modern în care să învețe, mai ales că această investiție a fost îndelung așteptată”, a declarat primarul comunei Hârtop, Cătălin Hrescanu.

Acesta a subliniat că din  fondurile alocate de Primărie s-a amenajat calea de acces, zidul de sprijin, spațiile verzi și o parcare, restul banilor deservind construirii și dotării clădirii.

De altfel, trebuie precizat că în sezonul rece noua clădire va fi încălzită cu o centrală pe lemne, Grădinița beneficiind de confort termic la cele mai înalte standarde.

Și cum educația rămâne o prioritate pentru edilul Cătălin Hrescanu, acesta va fi în continuare alături de școală, dând asigurări că atât elevii și preșcolarii, cât și cadrele didactice, vor beneficia de tot sprijinul său și al echipei sale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.