Executive chef Bogdan Cîmpanu este omul care promnovează preparatele bucovinene și Bucovina prin cursurile pe care le organizează și pe care le susține cu pasiune. Astfel, la cursul care s-a desfășurat luni, 17 februarie și marți, 18 februarie, chef Cîmpanu a reușit să impresioneze bucătari, administratori de restaurante, pasionați de gătit, dar și începători în ale artei culinare din Suceava, Iași, Arad, Deva și Bacău. Acesta le-a arătat cum, cu pasiune și pricepere, gusturile tradiționale pot fi regăsite în preparate moderne și aspectuase. În fapt, chef  Cîmpanu le-a împărtășit tuturor celor prezenți secretele sale, mai mult decât atât, i-a învățat cum să facă preparate frumoase și gustoase, dar și cum să-și ușureze munca în bucătărie.

„Noi, cei de la Ariata School, ne adresăm managerilor de restaurante care au un meniu neschimbat de foarte mult timp și care vor să îl împrospăteze cu preparate noi. De asemenea, aici, cei interesați, pot învăța cum să prepare alimentele fără să aibă pierderi și cum pot să pună în fața clienților farfurii sofisticate, dar la același preț”, a declarat, pentru SuceavaLive, executive chef Bogdan Cîmpanu.

De altfel, în contextul în care fiecare chef își păstrează secrete rețetele și modalitățile de muncă, Bogdan Cîmpanu a decis să împărtășească cu toată lumea cunoștințele sale, întrucât consideră că doar așa se poate autodepăși.

„Când vin cursanți din toată țara trebuie să ai ce să le arăți, pentru că ei trebuie să aibă un motiv pentru care să vină. Nu poți să le predeai aceleași tehnici în fiecare an, ci trebuie să te perfecționezi tu mai întâi pentru ca apoi să le arăți lucruri noi și utile”, a explicat chef Cîmpanu.

Un lucru demn de menționat este acela că executive chef Bogdan Cîmpanu nu folosește coloranți artificiali în preparatele pe care le face, ci diferite tehnici prin care obține culori din fructe și legume, astfel utilizând ingrediente BIO. Acest secret le-a fost împărtășit și cursanților care s-au arătat uimiți de modul în care chef Cîmpanu lucrează.

 

Cursant: „A fost o experiență extraordinară!”

 

Cei care au luat parte la acest curs s-au declarat mai mult decât mulțumiți de ceea ce au învățat de la chef Cîmpanu. Unii dintre ei dorind chiar să își schimbe meniurile restaurantelor cu preparate pe care au învățat să le facă la Ariata School.

„A fost o experiență extraordinară! Îl urmărim pe chef Cîmpanu pe Facebook de câteva luni și acum ne-am hotărât să venim la curs pentru că intenționăm să schimbăm meniul la restaurant cu cel pe care l-am învățat aici, la Suceava. Cu siguranță vom mai veni și la alte cursuri pentru că avem ce învăța. Preparatele arată bine și, ce-i cel mai important, au și gust. Chef Bogdan dă gust fiecărui preparat în parte, adică fiecare are gust caracteristic”, a precizat administratorul unui restaurant din Deva care a venit să se perfecționeze la Suceava.

Administratorul unui alt restaurant, de data aceasta din Arad, a subliniat că ceea ce face chef Cîmpanu este extraordinar, iar tehnicile pe care le folosește și faptul că le împărtășește cu cei interesați este admirabil.

Tot de experiențe memorabile au avut parte și sucevencele pasionate de gătit, care au decis să se perfecționeze luând parte la cursul de la Ariata School. Acestea au precizat că au avut multe de învățat și, totodată l-au lăudat pe chef pentru priceperea și răbdarea de care a dat dovadă în aceste zile.

 

Executive chef Bogdan Cîmpanu, omul care promovează Bucovina

 

Prin intermediul cursurilor pe care le organizează în cadrul Ariata School, dar și datorită cursanților care vin din întreaga țară, executive chef Bogdan Cîmpanu reușește să promoveze gastronomia bucovineană, dar și ținutul Bucovinei, întrucât cei care poposesc la Ariata vizitează și împrejurimile și, mai ales, povestesc și altora despre frumusețile și aromele de aici.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.